У Кабміні назвали країни, які вже відкрили кордони для українців

02 Липня 2020, 09:03
Туреччина 3704 Джерело: REUTERS
Туреччина

Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони залишаються закритими для українських туристів.

Кордони для українців відкрили Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своєму Telegram-каналі – пише УНІАН.

 За його словами, вже відкрили свої кордони для українців Туреччина, Єгипет (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19), Албанія, Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла), Чорногорія (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин).

«Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються закритими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, які прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено», – пояснює міністр.

Криклій нагадав, що кожні два тижні Євросоюз переглядатиме список держав, із яких можна в’їжджати, та в залежності від обставин буде частково або повністю зніматись обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн.

Читайте також: Євросоюз не відкриватиме кордони з Україною з 1 липня

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром