Понад 600 тисяч гривень заробив Луцький замок на вхідних квитках

03 Квітня 2017, 22:20
2002

У 2016 році за реалізацію вхідних квитків до замку Любарта отримали 628 580 гривень.

Таку інформацію надала Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку у відповідь на інформаційний запит. Також повідомили, куди йдуть кошти за вхідні квитки до замку, - пише Мая Голуб у виданні «Конкурент».

"Кошти за вхідний квиток до Луцького замку спрямовуються Адміністрацією заповідника на заробітну плату співробітників (24 штатні одиниці), на проведення благоустрою Луцького замку, а також на ремонтно-реставраційні роботи по території замку", – йдеться у відповіді.

За наданою інформацією, ремонтно-реставраційні роботи у замку проводяться щорічно.

У 2016 році за кошти заповідника у замку Любарта проведено такі ремонтно-реставраційні роботи:

ремонтні роботи по закріпленню фундаментів Стирової башти;

ремонтні роботи по закріпленню відшарувань мурів замку на відрізку між Владичою та Стировою баштами (відшарування пов'язане із недостатньо якісними роботами радянського періоду);

ремонтні роботи концертної дерев'яної дзвіниці;

ремонтні та оздоблювальні роботи у підвалі біля Єпископського будинку: перемурування входу, ремонт сходів, накриття черепицею.

У 2017 році заплановано проведення ремонтних робіт на верхньому ярусі В'їзної вежі та продовження робіт по закріпленню відшарувань мурів замку на відрізку між Владичою та Стировою баштами. Проводиться робота по залученню грантових коштів на ремонтно-реставраційні роботи крипт собору Іоанна Богослова та заміну дерев'яних конструкцій Луцького замку.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром