В Музеї Корсаків – новий проєкт «(de)Термінація» за участі художників зі всієї України

30 Червня 2020, 11:12
В Музеї Корсаків – новий проєкт «(de)Термінація» 3629
В Музеї Корсаків – новий проєкт «(de)Термінація»

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків стартує новий унікальний проєкт «(de)Термінація» за участі художників зі всієї України.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Музею Корсаків.

Упродовж тижня у МСУМК радо творитимуть митці з Києва, Львова, Ужгорода, Мукачево, а також дистанційно з Харкова, Хуста та інших міст. Кожен охочий може стати учасником дійства у плані споглядання, адже від понеділка 30 червня й до суботи 4 липня ви можете завітати і, перебуваючи з художниками в одному «мистецькому полі», стежити за процесом «(de)Термінації» у МСУМК.

Щодо суті проєкту, то його куратор Тарас Табака хоче показати, що: «мистецтво здатне впливати на формування простору, як соціального, так і фізичного. Мистецтво насправді здатне визначати будь-який простір у якості власності. Творчий процес у цьому випадку стає своєрідним інструментом впливу, диктатурою культури у незаангажованому просторі».

Також він каже, що: «Творча дія самого процесу є визначальною, рушійною силою до визнання тимчасовості, відмови від апофеозу вічності чи пафосу геніальності в силу наших реалій, моментальної кліповості та плинності буття. Створені у процесі речі підуть в нікуди як і їх автори, котрі це чітко розуміють. Свідома відмова від картинності чи увіковічнення образу є потужним елементом свідомої трансформації, самопожертви та споглядальної мудрості».

А ще, на його думку, «(de)Термінація» надасть можливість глядачеві спостерігати творчу ритуальність, творення утопій. Адже комунікативні можливості починаються не із закінченого твору, як результату дії, а з того ж таки процесу, присутньої споглядальності в обставинах творчої майстерні.

Тарас Табака каже, що таким чином мистецтво формує простір, а не навпаки, немає і не може нічого бути вічного, про хороші речі голосно не говорять, але говорити про них потрібно. Власне ці три ключові позиції і стануть провідними у цьому проєкті.

Урочиста презентація та водночас закриття проєкту відбудеться у суботу 4 липня, традиційно о 17:00. Вхід вільний (у масках та з дотриманням дистанції).

Нагадуємо, МСУМК працює: будні з 12:00 до 20:00, вихідні та святкові 11:00 до 20:00. Розташований він на Карбишева, 1 («Адреналін Сіті»).

Читайте також: До середини липня в Музеї Корсаків можна оглянути виставку «Хроніки чумного року» 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром