У Луцьку водій виставив з автобуса жінку-інваліда

03 Квітня 2017, 21:30
2018

Водій автобуса Київ-Нововолинськ відмовив жінці-інваліду у пільговому проїзді, пояснивши, що брати таких пасажирів йому забороняє власник.

Трапився інцидент у понеділок, 1-го квітня, на автовокзалі у Луцьку, - пише «Буг».

3-го квітня в редакцію інтернет-видання звернулася жителька Нововолинська, інвалід І групи Алла Савош. Вона повідомила про неприємний інцидент, який трапився з нею на автостанції в Луцьку.

Зайшовши в автобус Київ-Нововолинськ, час відправлення якого у 20:20, жінка показала посвідчення, проте у відповідь їй просто нагрубили. Водій вів себе нахабно та нетолерантно.

«Він сказав, що власник забороняє йому брати пасажирів-пільговиків. За 10 років інвалідності таке зі мною вперше», – обурюється жінка, якій небайдужі громадяни допомагають зібрати кошти на лікування.

Із 2007-го року Алла Савош бореться з хворобою, саме тоді лікарі повідомили їй страшний діагноз – дилатаційна кардіоміопатія. На сьогодні одна лікувальна процедура вартує Аллі біля 10-ти тисяч гривень. Жінка змушена часто виїжджати за межі міста на обстеження, так само часто користується громадським транспортом. Вона цікавиться, на якій підставі перевізник забороняє пільговикам сідати в його автобус.

Відповідно до ст.38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів» від 21 березня 1991 року, інваліди I та II групи, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі).

Алла Савош має намір звернутися до чиновників аби розглянути конкретну ситуацію та вжити певних заходів щодо водія-нахаби.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром