Переселенці Донбасу та Криму отримали від лучан гуманітарну допомогу

29 Жовтня 2015, 10:30
3094

У рамках програми «Разом з Україною» переселенці Донбасу та Криму отримали від лучан гуманітарну допомогу.

Переселенці з Донецької та Луганської областей, які нині проживають в місті Новомосковськ Дніпропетровської області, отримали гуманітарну допомогу в рамках польсько-української програми «Разом з Україною».

Три сотні сімейних та дитячих наборів, а також побутову хімію привезли їм представники Фундації духовної культури пограниччя та Благодійного фонду «Волинь-2014».

Сумарна вага наданої гуманітарної допомоги для однієї сім’ї перевищувала сто кілограмів. В продуктовому наборі містилися крупи, м’ясні тушонки, рибні консерви, олія, кава, чай, макаронні вироби, згущене молоко, шоколад, цукор, печиво, джеми, сік, мило, шампунь, зубна паста, пральний порошок. Уся ця продукція була закуплена у волинських товаровиробників.

Надання цієї гуманітарної допомоги викликало неймовірний ажіотаж у Новомосковських переселенців. Раніше, за їх словами, стільки продуктів харчування не отримувала жодна їхня сім’я. Хто був без автомобіля, той просто не міг донести надану допомогу додому.

До Новомосковська та Верхньодніпровська приїхала польська делегація у складі представників МЗС, керівник Фундації духовної культури пограниччя Стефан Батрух та фундатор БФ «Волинь-2014» Богдан Лукасік. Окрім нього, волинських благодійників також представляв виконавчий директор Фонду Володимир Кривович.

За словами керівника Дніпропетровської філії Благодійної організації БФ «Міжнародна асоціація підтримки України» Наталії Браженко, продуктові набори дозволять переселенцям бути забезпеченими певний період часу.

«Ми дуже вдячні полякам, що вони так гарно відносяться до українців. Ми маємо перспективні плани і готові й надалі з ними працювати», - сказала вона.

Представники Міністерства закордонних справ Республіки Польща, які надали фінансову допомогу проекту «Разом з Україною» повідомили, що окрім надання продуктових наборів вимушеним переселенцям, вони забезпечать півсотні таких родин побутовою технікою, а ФАПи та компактні місця проживання переселенців отримають усе необхідне для нормального функціонування. Також в рамках проекту буде надаватися психологічна допомога та закупівля медикаментів.












 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром