Владиці Михаїлу присвоїли почесного доктора ЛНТУ

29 Червня 2020, 14:13
Михаїл 3583
Михаїл

Вчена рада Луцького національного технічного університету присвоїла митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові (Тимофію Зінкевичу) звання почесного доктора (Doctor Honoris Causa).

Рішення ухвалили під час планового засідання вченої ради. Про це інформують на сайті ЛНТУ.

За словами ректора Петра Савчука, колектив ЛНТУ дуже відповідально ставиться до цього питання, «адже почесний доктор – це найбільша вершина, яку ми можемо надати», – йдеться на сайті вишу.

Петро Савчук наголосив, що це справді морально дуже важливий аспект.

«У нас є і будуть, серед числа почесних докторів, найбільш достойні, які підсилюють позиції університету та освіти і науки України в цілому. Він багато зробив для країни, був серед тих людей, які зароджували незалежну православну церкву України, хоча це було важко і ризиковано. Це одна із не багатьох людей, яка потрапляє в історію і це те, що реально допомогло нам безповоротно утвердитися як незалежна країна. Він завжди допомагав і здійснював певний покров над нашим університетом, тому, присвоївши почесне звання, ми зробимо дуже важливу річ не лише для Митрополита, але й для університету в цілому», – зазначив Петро Савчук.

Отож, шляхом таємного голосування, члени Вченої ради одноголосно підтримали ініціативу щодо відзначення Митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Читайте також: Гуртожиток луцького вишу планують відремонтувати за півтора мільйона гривень

Коментарі
30 Червня 2020, 15:24
це правда 21 століття? я розумію, він міг багато зробити і багато чим допомогти. але будьмо реалістами. чого релігія завжди лізе в політику і освіту? <br/>або поставлю питання інакше - скільки коштує таке звання? га, пане Савчук?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром