Як пройшов навчальний рік у мистецьких школах Луцька

28 Червня 2020, 12:29
3853

Свідоцтва про здобуття початкової спеціалізованої мистецької освіти отримали 263 учні комунальних закладів «Луцька музична школа № 1 імені Фридерика Шопена», «Луцька музична школа №2», «Луцька музична школа №3», «Луцька художня школа».

Про це інформують на сайті Луцькради.

Загалом у школах затверджений контингент учнів становить 1980, крім того, у групах, що діють на засадах самоокупності, навчалися 405 дітей.

Впродовж року у музичних школах діяли 45 творчих колективів, за участі викладачів та учнів. Творчий доробок та виконавську майстерність колективи та окремі виконавці презентували на мистецьких конкурсах. Як результат – 705 нагород конкурсних заходів міжнародного, всеукраїнського та обласного статусів.

Для найуспішніших учнів та шкільних колективів передбачена мистецька премія міського голови з преміальним фондом 100 тис. грн. за результатами щорічної рейтингової акції «Овація», яка цьогоріч через карантинні обмеження відбудеться у жовтні.

У навчальному році, що завершився, значно активізувалася міжнародна діяльність мистецьких закладів. На базі музичних шкіл започатковано проєкт «Музика понад кордонами», підписано угоду про співпрацю в галузі культури між містами Луцьк, Люблін (Польща) та Мінськ (Білорусь).


Творчі колективи та окремі виконавці презентували творчий доробок та виконавську майстерність на міжнародних мистецьких конкурсах і фестивалях у Польщі, Білорусі, Угорщині, Туреччині, Болгарії.

Учні Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена взяли участь у Всеукраїнській відкритій учнівській конференції «Мистецтво без меж: шлях до науки» в рамках ХХХ Міжнародного фестивалю «Київмюзікфест-2019» та Всеукраїнській інтернет-конференції «Ars Longa» в рамках «Crescendo Art Forum – 2020», де були відзначені професорами Київської національної музичної академії імені П.І.Чайковського за високий рівень підготовки.

У період карантинного режиму окрім дистанційного навчального процесу для учнів в онлайн форматі відбувалися конкурси, фестивалі, мистецькі проекти, серед яких: багатожанровий дистанційний конкурс «3D/ Dіти Dім Dистанційно», дистанційний фестиваль родинної творчості «Art Family Fest», «Для тих, хто музикою живе», «Я люблю фортепіано», «Співають діти», «Скрипковий ключ», «Весняні замальовки», «Писанковий дивосвіт» та ін.


Задля підвищення якості мистецьких послуг придбали музичні інструменти, концертне вбрання, зробили ремонт приміщень та модернізацію навчальних класів у мистецьких школах міста на понад мільйон гривень.

У музичній школі №1 імені Ф.Шопена в повну потужність запрацювала капітально відремонтована минулоріч концертна зала.

Наразі триває модернізація будівлі музичної школи №1 імені Фридерика Шопена у рамках проєкту НЕФКО.

Проведено капітальний ремонт фойє, коридорів та окремих навчальних класів музичної школи №2.

Завершують будівництво нового корпусу музичної школи №3, облаштовано 8 навчальних класів та концертну залу з якісним світло-звуковим обладнанням і роялем.


У процесі завершення роботи з утеплення будівлі художньої школи в рамках проекту НЕФКО. Тут також проведено ремонти та модернізацію навчальних класів і коридорів, облаштовано клас для занять з кераміки, де встановлено муфельну піч.

Натепер вирішують організаційні питання з підготовки мистецьких шкіл до нового навчального року, триває набір учнів, завершуються ремонтно-технічні роботи.

Загальний фінансовий ресурс, передбачений міським бюджетом для організації роботи мистецьких шкіл у 2020 році – 62 мільйони гривень.

Приємно, що під час розгляду питання мистецької освіти в Україні учасниками виїзного пленарного засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, що відбулося у нашому місті, відзначено високий потенціал мистецьких навчальних закладів Луцька та успішний процес їх модернізації.


Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром