Після обстрілу консульства у Луцьку, посилять охорону польських дипустанов

02 Квітня 2017, 15:15
1628 Джерело: УНІАН

Дипломатичні представництва Республіки Польща охоронятиме Національна гвардія України.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним – повідомляє «Слово і Діло».

За словами Ващиковського, польські дипустанови досі охоронялися дуже слабо.

«Тепер є заява про те, що об'єкти будуть захищені представниками Національної гвардії», – зазначив він.

При цьому він повідомив, що в розмові з Клімкіним обговорювалася і тема запобігання нападів на місця національної пам'яті.

«У нас є такі історичні місця в Україні. Ми говорили про співпрацю служб безпеки, моніторингу цих місць. Це більш широка проблема, яку ми повинні вирішити», – підкреслив глава польського МЗС.

Також Ващиковський додав, що Клімкін повідомив йому про те, що коло підозрюваних у справі про обстріл польського консульства в Луцьку звужується.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня генконсульство Польщі обстріляли у Луцьку. Польський консул Кшиштоф Савіцкі зазначив, що обстріл – ніщо інше, як теракт.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю і пообіцяло направити ноту протесту через напад на генеральне консульство країни в Луцьку.

На думку глави Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровичаобстріл консульства Польщі показав, що провокації для дестабілізації польсько-українських відносин вийшли на новий рівень.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що міністерство зробить все для того, щоб покарати винних в обстрілі.

Бюро нацбезпеки Польщі назвало провокацією обстріл генконсульства.

Генеральні консульства Республіки Польща в Києві, Харкові, Одесі, Вінниці та Луцьку 29 березня зупинили роботу.

Пізніше у прес-службі СБУ повідомили, що замoвникoм прoвoкації є лідер радикальнoї грoмадськoї oрганізації «Наждак» Микoла Дульський.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром