У Луцьку обговорили, як ефективніше допомагати учасникам АТО

28 Жовтня 2015, 17:58
2519

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся з активістами та волонтерами Центру надання допомоги учасникам АТО.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Говорили про тих, хто в майбутньому об’єднає зусилля задля єдиної мети – якомога ефективніше допомогти атошникам адаптувати до мирного життя, надати підтримку сім’ям загиблих, підтримати тих, хто – на східних фронтах.

Тож, нагадаємо, очолив Центр надання допомоги учасникам АТО Олексій Кушнєр, активіст волонтерського руху та учасник АТО.

Під час попередньої зустрічі – 9 жовтня, домовилися, що невдовзі керівництво центру визначиться, хто саме координуватиме роботу відповідної структури у конкретних напрямках. Нині ж стало відомо, що безпосередньо роботою з волонтерами займатиметься Тетяна Губанова, юридичний супровід забезпечуватиме Артем Запотоцький, медичним напрямком опікуватиметься Олена Звєрєва, а координація дій із представниками влади та місцевого самоврядування – зона відповідальності Андрія Попика.

Відповідно голова облдержадміністрації визначив, хто від виконавчої влади активно працюватиме з центром. Координувати відповідний напрям роботи, звісно, буде Володимир Гунчик, а також  його радник Борис Кондратюк. Співкоординатор – заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Окрім того, допомагатимуть і структурні підрозділи облдержадміністрації. Таку вказівку керівник найвищої виконавчої гілки влади в області озвучив під час робочої наради. При цьому чітко визначив завдання – максимально сприяти, позаяк центр покликаний стати платформою до зростання потужної структури.

«Головне завдання влади – створити умови для роботи.Як на мене, саме на базі центру має постати така структура, якою є сьогодні спілка афганців. Ми повинні дати можливість центру «розкрутитися» і допомогти в роботі. Окрім того, переконаний, що виключно ідеї не вистачить, тому потрібно закладати певні кошти у проекті бюджету на 2016 рік.Варто зазначити, що волиняни в цьому питання – попереду, позаяк у інших регіонах створення відповідних центрів – лише на початковому етапі. Переконаний, що наше завдання – знайти зв'язок із кожним військовим, який повернувся зі Сходу, з кожною родиною, котра не дочекалася рідної людини, - зауважив керівник центру. – Приємно, що на Волині ця робота ведеться й тепер ми маємо можливість її посилити», – підкреслив Володимир Гунчик.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром