У Луцьку на карантин закриють два дитсадки

25 Червня 2020, 18:20
У Луцьку на карантин закриють два дитсадки 3658
У Луцьку на карантин закриють два дитсадки

У Луцьку, аби не допустити поширення COVID-19, із 25 червня тимчасово закриють ДНЗ №36 та 37.

Причиною цього стали факти захворювання працівників цих садочків на COVID-19. Про це йдеться на сайті міської ради.

«Хочу звернути увагу, що працівниця одного із садочків захворіла 15 днів тому, іншого – 10 днів тому. З того часу нових випадків захворювання не зафіксовано. Це підтверджує, що заходи безпеки, встановлені нами для садочків, спрацювали. Але для того, щоб зняти зайву напругу і не допустити подальшого розповсюдження хвороби, ми призупиняємо роботу дошкільних закладів №36 та 37.

Ситуація сьогодні складна, і ми повинні розуміти, що від членів комісії техногенно-екологічної безпеки залежить надзвичайно багато. Ми повинні нагадувати лучанам про необхідність дотримання вимог карантину, носіння масок в закритих приміщеннях, дотримання соціальної дистанції, використання засобів дезінфекції. Якщо люди і надалі це ігноруватимуть – ми не зможемо вплинути на рівень захворюваності.

На жаль, багато хто не сприймає цю хворобу серйозно, поширюючи неперевірену інформацію. Сьогодні ми всі опинилися у інформаційній лавині, стали заручниками фейкової інформаційної хвилі, де правда перемішана із домислами та припущеннями. І людям, які не є медикам, розібратися у цій інформації надзвичайно складно.

Тому вкотре наголошую на необхідності неухильного дотримання вимог карантину, а також прошу усіх членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки посилити контролюючу та роз’яснювальну роботу», – звернувся секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Повідомляється, що за останню добу у Луцьку було зафіксовано 20 нових випадків захворювання на COVID-19 та 18 підозр, серед яких – 17 дорослих та 1 дитина.

Читайте також: Юна ратнівчанка, яка два місяці знаходиться у комі, потребує допомоги

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром