Ховайся в «Жито»: ресторан під Луцьком відкрив літню терасу 

25 Червня 2020, 16:55
Жито 11364
Жито

Віднедавна колоритна українська приказка «ховайся в жито» на Волині зазвучала по-новому. Минулого року неподалік Луцька з’явився ресторанний комплекс «Жито» – місце, де можна знайти гарний настрій та смачні страви.

В передчутті спекотного літа у комплексі відкрили літню терасу. Завітавши на її святкове відкриття, «Таблоїд Волині» поспілкувався з головною натхненницею та власницею «Жита» Валентиною Мельник.

«Я хотіла, щоб назва закладу повністю відповідала концепції. Щоб вона відображалася як в кухні, так і в дизайні, а також була пов’язана з моїм прізвищем», – посміхається пані Мельник.

1

Ресторан-дім – так можна описати концепцію «Жита». Разом з вишуканістю, тут цінують простоту та справжню українську гостинність. Кожен відвідувач почуває себе бажаним гостем у теплому колі ресторанної «родини». Тут із задоволенням відпочивають не тільки дорослі, але й діти. По суботах та неділях для малечі в «Житі» працює няня-аніматор, а на території є майданчик для ігор.

«Я живу кожним сантиметром цього простору, вкладаю в нього багато любові. Сподіваюся, відвідувачі це відчувають», – ділиться Валентина Олександрівна.

Взаємну любов між закладом та його відвідувачами підкріплюють і неперевершено смачні страви. Створюючи сучансну українську кухню, бренд-шеф «Жита» ідеально поєднує традиції та актуальні гастрономічні тренди в позиціях меню.

Перше, на що варто звернути увагу, – це хліб, який заклад готує у власній пекарні. До його приготування, як і до всього в «Житі», кулінари підходять творчо. Відвідувачам пропонують житній хліб з льоном, а також кукурудзяний, гречаний, морквяний, пивний, грехемський хліби та халу на шпинаті.

Меню «Жита» приємно здивує як любителів класики, так і гурманів. Чого вартують лише галушки з м’ясом, деруни, чорні вареники з коропом, бограч та житній квас. Валентина Олександрівна наголошує, що у приготуванні використовують локальні продукти, щоб зберегти традиційний український смак.

Не забули в «Житі» і про солодкоїжок. Власна кондитерська створила кенді-бар з близько 50 позицій. Також щодня відвідувачі можуть скуштувати нові десерти: апельсинову шарлотку, тарт з журавлиною, медовик, французьку грушу з шоколадом і пташине молоко.


Втім, не лише кухня робить «Жито» особливим місцем відпочинку. Заходячи в головний зал, на очі трапляються приємні дрібнички – макраме, снопи, живі рослини. Також привертають увагу і стіни-мазанки, які у сучасному інтер’єрі виглядають по-особливому колоритними та домашніми.

Нову локацію – літню терасу – можна помітити ще на під’їзді до території комплексу. Вона розміщена під величезним білим куполом та нагадує лаундж-зону. Тут можна не тільки поїсти, але і спробувати сезонні коктейлі, покурити кальян та розслабитися під атмосферні діджей-сети.

«І нехай весь світ почекає…», – думаємо ми, проходячи повз альтанки. Тут відвідувачі відгороджуються від зовнішнього світу та насолоджуються справжнім заміським відпочинком. Особливою популярністю користується альтанка на воді – під час спеки там завжди прохолодно.

Також на території комплексу є лазня. Сходинки від неї ведуть прямо у ставок.

Задоволені відвідувачі – найбільша нагорода для всієї родини «Жита», каже пані Мельник. Тут влаштовують і тематичні вечірки, і романтичні весілля, і сімейні свята. Забронювати «гарний настрій» та дізнатися про новинки комплексу можна за телефоном 095 554 4664.



 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром