Суддю Сівчука не покарали за п’яне водіння

31 Березня 2017, 19:49
1604 Джерело: volynpost.com

Апеляційний суд Волинської області завершив розгляд скарги судді Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука щодо визнання його винним у керуванні у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, що у ніч з 1 на 2 вересня патрульні поліцейські Луцька зупинили Сівчука на вулиці Карпенка-Карого, адже той перетнув залізничний переїзд на червоне світло. Опісля правоохоронці запропонували йому пройти освідування, від чого Сівчук відмовився категорично.

Локачинський райсуд, після неодноразових спроб викликати Сівчука в судове засідання, його не дочекався, будучи обмеженим строками розгляду справи. Це й стало для судді Василя Корнелюка підставою прийняти рішення і не затягувати розгляд справи. Тож суд визнав Сівчука винним у вчиненні порушення і присудив йому 10,2 тисячі гривень штрафу й позбавлення права керування автом на рік.

Натомість Сівчук звернувся до Апеляційного суду Волинської області. Після близько п’яти судових засідань суддя Апеляційного суду Віктор Гапончук постановив скасувати адміністративні провадження і щодо порушення перетину залізничного переїзду, і щодо керування автом у стані сп’яніння. Повністю скасував постанову Локачинського районного суду і постановив звільнити суддю Андрія Сівчука від покарання, пославшись на те, що в Локачах рішення було прийняте без участі порушника. Це й стало підставою до скасування усієї постанови Локачинського суду.

Тож, суддя Андрій Сівчук визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення внаслідок відмови пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння , але позбавлений покарання за це порушення.

Додамо, що у служителя Феміди це уже п’ятий адміністративний матеріал, який патрульні оформляли на нього за порушення правил дорожнього руху, але усі і протоколи, і постанови його колегами з інших судів були скасовані.

Коментарі
01 Квітня 2017, 10:35
Замочити на місті пригоди
01 Квітня 2017, 14:35
<p>На жаль в цій країні нічого не змінилося...Треба вирізати це бл*дло...</p>
01 Квітня 2017, 22:33
Тебе...Дурік?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром