Київський майдан: зробили ремонт будинку за кошти, виручені з реклами

28 Жовтня 2015, 15:36
6716

Мешканці ОСББ «Наш дім», що на Київському майдані, 6 уже 12 років самотужки господарюють.

Спільними зусиллями і працею власники квартир полагодили дах, замінили комплектуючі деталі опалювальної системи, навчилися економи енергоресурси і просто створювати комфортні умови для свого проживання у багатоповерхівці.

«У 2002 році будинок введено в експлуатацію, а наступного створили ОСББ. ЖЕК не хотів брати нову забудову (державного замовлення), бо дуже багато недоробок, які досі правимо і доводимо до ладу.  По-друге, дороге обслуговування багатоповерхівки. Будинок зведений за сприяння Чорнобильського фонду. Приватних квартир у 2003 році тут було лічені одиниці. Тому зібратися на збори і створити ОСББ було дуже просто», –   розповідає історію появи ОСББ Володимир Монархович.

Наразі робіт проведено багато. Найперше – перекрили дах. Зробили ремонт за кошти, виручені за реклами, які розміщують на будинку. Полагодили цоколь. На сходовій клітці засклили вікна, бо вітер гуляв коридором. Хоча проект будинку цього не передбачає відповідно до пожежних норм. Обгородили прибудинкову територію.


 

«Наш спортивний майданчик використовували як проїзний двір з Рівненської на Дубнівську.  Машини просто гасали. Діти гралися в  небезпечних умовах. А їхнє здоров’я  – найдорожче. До речі, дитячий майданчик встановили мешканці. Довго чекали від забудовника, а потім власними силами організували для своїх діток зону відпочинку», – пояснює пан Володимир.

Озеленили територію: посалили туї, троянди, різні дерева. Стоїть система відеоспостереження. І вже, до речі, це дало свої результати. Були крадіжки, але камери все зафіксували. Хочуть утеплити увесь будинок, але для цього потрібна захмарна сума – приблизно 12 мільйонів гривень. У будинку вміють економити енергоресурси. Зокрема давно перейшли на світлодіодне освітлення.  

ОСББ має штатний персонал: електрика, сантехніка, техпрацівницю, двірника, три консьєржки. У будинку чисті сходові майданчики, коридори, охайні ліфти, підметений двір.
 
Більш детально, як господарюють в ОСББ, у матеріалі «Голова ОСББ Володимир Монархович: «Люди не хочуть брати на себе повноваження».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром