Безробітних екс-атовців навчили розписувати писанки

31 Березня 2017, 12:09
2120

В рамках «Клубу учасників АТО та членів їх сімей» Луцькому міському центрі зайнятості для демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей щомісяця проводяться заходи за участі представників державних установ та громадських організацій.

Для розвитку власних здібностей та талантів, які можуть сприяти зайнятості, у Луцькому міському центрі зайнятості 30 березня 2017 року проведено майстер-клас на тему «Вчимося писати писанки» за участі майстрині-члена Обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ірини Нікітіч.

У майстер-класі взяли участь демобілізовані військовослужбовці та члени їх сімей. Активними учасниками заходу були дітки учасників АТО: Софійка, Максим, Дмитро, Вероніка, Валерія та Стас. Вони старанно виводили лінії на писанках, уважно прислухаючись до цікавих історій, які розповідала майстриня про виникнення писанки та українські традиції. 

На майстер-класі учасникам запропоновано написати писанку «ружа». Це традиційна Волинська писанка, символізує сонце, зародження нового життя. Майстриня зауважила, що писати писанки потрібно лише в хорошому настрої. 

Кожен символ та елемент писанки має своє значення. Поділ писанки на чотири частини – символізує чотири пори року, чотири стихії, чотири сторони світу, хвиляста лінія може символізувати дощ та змія, що означає мудрість, ромб - символ землі, крапочка – зерно, квітка – нове життя.

Учасники майстер-класу розфарбовували писанки за однією методикою, але в результаті – усі писанки різні та красиві по-своєму. Усі старанно працювали, вкладаючи у розпис писанки свою любов та свій хороший настрій. Присутні розкрили в собі творчі таланти до мистецтва в написанні писанок. 

Майстриня запропонувала учасникам майстер-класу взяти участь у конкурсах з писанки, які проходять у Луцькій художній школі та в Обласному науково-методичному центрі культури.















 

 

Коментарі
31 Березня 2017, 15:40
Безробітних екс-атовців навчили розписувати яйця
31 Березня 2017, 15:42
Роботу найдіть їм
31 Березня 2017, 15:59
Коли собаці нема що робити вона лиже яйця, а коли безробітним атовцям нема що робити вони розписують яйця...
31 Березня 2017, 16:13
А що Ви зробили для допомоги атовцям? Чи, можливо, Ви були в АТО?
31 Березня 2017, 16:42
Шановні Перемога та Зрада!!! Майте повагу до національних традицій та повагу до героїв нашої країни!!! Не будьте бидлом.
31 Березня 2017, 17:32
Напередодні Пасхи тільки в ідійотів яйця викликають нездорові асоціації.
31 Березня 2017, 18:47
також яйця розмальовують чи придумують нові тарифи щоб ненавистни ім Украінці якіх войною не добили скоріше вмерли з голоду та холоду
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром