Радіо «СіД-FM» розпочало виробництво аудіокниги «Незаземлені» від «Видавництва Анетти Антоненко»

31 Березня 2017, 10:14
4487

Луцькі радійники приєдналися до Всеукраїнської акціїї «Озвучимо книжки для незрячих» і обрали для озвучення роман американської письменниці українського походження Ірени Коваль «Незаземлені». Книга присвячена темам глибокого розриву між світами — капіталістичним і соціалістичним, неможливого, але від того не менш щемкого кохання, а також поєднання поколінь українців, розведених війнами, режимами і океанами. У романі, написаному у своєрідному авторському стилі, оповідається про брата й сестру, які вперше зустрілися у вже дорослому віці — і знову мусили втратити одне одного.


 

Читайте також: Луцькі журналісти видали другий номер газети «Сім’я і дім» шрифтом Брайля

У рамках проекту журналісти, ведучі телебачення і радіомовлення, діячі мистецтв і мешканці міст, що мають надзвичайні голоси, озвучать та передадуть до бібліотек країни твори сучасних українських та зарубіжних авторів книжкового «Видавництва Анетти Антоненко». У Луцьку до акції долучився холдинг «CID MEDIA GROUP», у структурі якого працює радіо «СіД-FM».

Ідея проекту в видавництві виникла після передачі декількох видань до Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. Миколи Островського.

«Однією з книжок для подарунку ми обрали роман Дідьє ван Ковеларта «Жуль» про собаку-поводиря та його сліпу господарку. Це дуже романтична історія про кохання втрьох - можна і так сказати, - тут як раз інтрига. І хоча вона торкається проблем незрячих (усе те, з чим стикаються люди з вадами зору у нас в Україні і там - у Франції), книжка зовсім не депресивна. Іноді смішна, інколи зворушлива. Трохи філософії також є, але дуже ненав'язливої. Наприклад, коли героїні роблять операцію з пересадки сітківки, і до неї повертається зір, дівчина, несподівано для себе, визначає декілька плюсів в своїй колишній сліпоті. Ми подумали: це те, що обов'язково повинні прочитати незрячі українці! Когось ця історія розважить, когось підбадьорить, хтось побачить в героях себе», – вважає Анетта Антонеко.

Видавець також додала, що озвучувати роман про собаку-поводиря на прізвисько Жуль взялася одна з регіональних телерадіокомпаній України і вже цього місяця аудіоверсію передадуть до Центральної спецбібліотеки для сліпих. «Українське радіо» підтримало ідею поповнити бібліотечний фонд книжками Любка Дереша та Євгенії Кононенко озвучені авторами. У Вінниці за підтримки департаменту культури міської ради, міської централізованої бібліотечної системи та громадської організації «Культурний всесвіт» озвучать «Казки Сельви» Орасіо Кірога. А у Луцьку радіостанція «СІД-FM» створить аудіоверсію роману Ірени Коваль «Незаземлені».

«Ми відразу погодилися на пропозицію «Видавництва Анетти Антоненко» долучитися до акції, адже для нашого медіа-холдингу уже стало доброю традицією реалізовувати соціальні проекти для незрячих. Ми уже видаємо газету «Сім’я і дім» шрифтом Брайля і сьогодні представляємо її другий номер. Але ми розуміємо, що не всі люди з вадами зору володіють технікою читання рельєфно-крапкового шрифта, натомість аудіо версії друкованих видань є значно доступнішими. Оскільки у нашій структурі є радіо з відповідним обладнанням і високопрофесійними ведучими, то це не буде складно реалізувати», – сказав шеф-редактор холдингу «CID MEDIA GROUP» Ігор Денисевич.

Безпосередньо над озвученням книги працюватиме директор «СіД-FM» Андрій Зубенко.

Усі аудіо версії передадуть у 64 спеціалізовані бібліотеки для незрячих та інші бібліотечні заклади по всій території України.

«Через відсутність фінансування бібліотечний фонд для людей з вадами зору практично не поповнюється. Особливо складно з аудіокнигами або друкованими шрифтом Брайля. Самі ми не працюємо з такими книгами, тому попросили відгукнутися журналістів і керівників телерадіокомпаній допомогти з озвученням. Зі свого боку ми готові безкоштовно надати права на озвучування більшості наших видань для використання в спецбібліотеках», – підсумувала Анетта Антоненко.

Видавець Анетта Антоненко
Видавець Анетта Антоненко

Шеф-редактор CID MEDIA GROUP та директор СіД-FM Андрій Зубенко
Шеф-редактор CID MEDIA GROUP та директор СіД-FM Андрій Зубенко



 

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Читайте також: Вперше у Луцьку меню шрифтом Брайля впроваджує мережа піцерій

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром