Грушевського: з невідомої причини знищили майже півсотні дерев

31 Березня 2017, 09:09
1965

Вчора, 30 березня, на проспекті Грушевського у Луцьку зрізали, зрубали і викопали 46 великих і малих дерев.

Про це на сторінці «Луцьк європейський?!» повідомив місцевий мешканець Александр Немо.

Далі подаємо його допис без істотних змін:

«Вчора по проспекту Пр. Грушевського були знищені зелені насадження. Зі слів найманих працівників, було зрізано, зрубано і викопано 46 великих і малих дерев, вони рахували добре, оскільки сьогодні замовник, тобто приватний підприємець, що викупив квартиру на першому поверсі будинку, з ними має розрахуватись. Все, що залишилось від зелених насаджень, ви можете побачити на відео. До речі, вже сьогодні пеньки будуть викорчувані, тобто сліди злочину «будуть заметені».

Також, зі слів робітників, нам стало відомо, що дозвіл на це знищення дала голова ОСББ одного з прилеглих будинків Мальцева С.І., причому її підтримали майже всі мешканці прилеглого під’їзду цього будинку, бо їм краще бруківка, ніж дерева. Правда, більша частина дерев росла на прилеглій території іншого будинку, проте його мешканці, скоріш за все, або не заперечували проти цього, або їм було байдуже. 

Оскільки, згідно чинного законодавства, дозвіл на подібні роботи видають працівники відповідного відділу Луцької міської ради, то ми зателефонували в цей відділ і поцікавились, хто і чому видав цей дозвіл. Нам відповіли, що дозвіл надала відповідна комісія міськради, проте, лише на 5 дерев, а те, що знищено майже 50, їх не цікавить, бо це прерогатива комісії.

Згідно чинного законодавства, лише штраф за порубку без дозволу «тягне» на 50 тис. гривень. Надіюсь, хоч зараз в місті і безвладдя, знайдуть відповідальні працівники, які заставлять безвідповідальних працівників притягнути до адмінвідповідальності всіх причетних до цього. До кримінальної відповідальності самих безвідповідальних працівників міськради навряд хтось притягне, хоче склад корупційних дії явний. 

Я не знаю і не розумію заради чого потрібно було знищити 46 дерев? Мабуть для того, щоб посадити 2, території покрити бруківкою, а потім на цій території розмістити МАФи».

Нагадаємо, зелені насадження на вулиці Конякіна спіткала біда – «умілі» руки комунальників спиляли дерева майже під корінь.

 

Коментарі
01 Квітня 2017, 18:49
аптек уже й так більше чим грибів!!! Виродкі шо роблять!!!=
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром