Культурні діячі з Луцька можуть отримати престижні премії 

20 Червня 2020, 16:58
Культурні діячі з Волині можуть отримати престижні премії  4612
Культурні діячі з Волині можуть отримати престижні премії 

Оприлюднили претендентів на здобуття іменних обласних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2020 року.

Про це йдеться на сайті Департаменту культури Луцькради. 

Комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва повідомляє, що за результатами відкритого голосування було прийнято рішення допустити до другого туру конкурсу на здобуття обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2020 року таких претендентів:                                           

У номінації імені Агатангела Кримського

ЄФІМЕНКО Оксану Анатоліївну – артистку розмовного жанру, режисера-постановника Волинської обласної філармонії – за реалізацію музично-просвітницьких та патріотичних творчих проєктів, багатий досвід концертної діяльності, як артистки розмовного жанру, активну участь у культурно-мистецьких заходах, що відбуваються на Волині.

Подання Волинської обласної філармонії.

КЛІМЧУКА Віталія Платоновича – заступника директора Обласного науково-методичного центру культури – за видання віршованого гумористично-сатиричного роману «Подвійний стандарт» (2019).

Подання Обласного науково-методичного центру культури.

МАРТИНЮКА Миколу Івановича – письменника, члена Національної спілки письменників України, завідувача кафедри словесних дисциплін Луцького педагогічного коледжу – за високохудожні переклади книжок із болгарської (Черняєв Христо «Єдина любов»), білоруської (Спринчан Аксана «Кава з українським медом»), чеської (Вокова Броніслава «Вітер на колінах») мов, налагодження міжнародної співпраці Волинської обласної організації Національної спілки письменників України із письменниками країн світу.

Подання Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

ШТЕЙНБУКА Фелікса Маратовича – доктора філологічних наук, професора Університету Коменського у Братиславі (Словаччина) – за досягнення в галузі науково-критичної літератури (літературознавство, критика), видання збірки критичних есеїв-мініатюр «Інкубація «Яєць динозавра»» (2019).

Подання Громадської організації «Об’єднання Активіст».

У номінації імені Йова Кондзелевича

КОНСЬКУ Віру Петрівну – майстриню писанкарства, живописця, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України – за вивчення, збереження, популяризацію традиційної української культури, відродження та розвиток писанкарського мистецтва Волині.

         Подання Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

ЛИТВИНА Леонід Єгорович – художника, члена Національної спілки художників України, заслуженого художника України – за високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у мистецьке життя Волині, активну організаційно-виставкову діяльність.

         Подання Волинської організації Національної спілки художників України.

У номінації імені Миколи Куделі

БІРЮЛІНУ Олену Андріївну – завідувачку Музею історії Луцького братства, відділу Волинського краєзнавчого музею – за багаторічну подвижницьку працю, значний особистий внесок у розвиток музейної справи Волині та велику роботу по збереженню та популяризації пам’яток української історико-культурної спадщини.

Подання Волинського краєзнавчого музею.

МАРЧУК Галину Степанівну – краєзнавця, кампанолога – за вагомі досягнення у проведенні просвітницької, пошукової, краєзнавчої роботи, у дослідженні та популяризації досягнень національної культури, зокрема дзвонового мистецтва на Волині, проведення виставок, фестивалів, конференцій, видання книги «Дзвони: повернення до витоків» (2019).

Подання департаменту культури Луцької міської ради.

У номінації імені Ігоря Стравінського

ВІВЧАРУК Ірину Михайлівну – викладача-методиста, голову предметно-циклової комісії оркестрових струнних інструментів, керівник ансамблю скрипалів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського – за активну концертну, педагогічну, музично-громадську діяльність та розвиток скрипкового мистецтва Волині.

Подання Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського.

МАЛАШЕВСЬКУ Ірину Володимирівну – солістку-вокалістку академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії – за активну участь у музичних фестивалях «Стравінський та Україна», багаторічну концертну діяльність, високий професіоналізм, вагомий внесок у збагачення музичного життя краю та популяризацію творчості Ігоря Стравінського.

Подання Волинської обласної філармонії.

У номінації імені Степана Кривенького

НАВРОЦЬКОГО Олександра Євгеновича – акомпаніатора Горохівського районного народного дому «Просвіта», керівника народного аматорського вокального ансамблю «Надія» Горохівської територіальної первинної організації УТОС  – за багаторічну плідну працю в галузі культури, високий професіоналізм, значний внесок у популяризацію українського музичного та пісенного мистецтва та особисту участь у культурно-мистецькому житті краю.

         Подання відділу освіти, культури, молоді та спорту Горохівської райдержадміністрації.

Народний аматорський театр-студія «Різнобарв’я» культурно-мистецького центру міста Володимира-Волинського (керівник – Лариса Половньова) – за популяризацію аматорського театрального мистецтва, активну культурно-просвітницьку діяльність.

         Подання відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, Обласного науково-методичного центру культури.

Народний аматорський фольклорний колектив «Криниця» будинку культури с. Видерта Камінь-Каширського району (керівник – Валентина Зубач) – за розвиток та збереження народних звичаїв та обрядів, пісенних традицій рідного краю, активну творчу діяльність, високу виконавську майстерність.

Подання сектору культури Камінь-Каширської райдержадміністрації.

У номінації імені Олександра Цинкаловського

ДМИТРЕНКО Аллу Адамівну – членкиню Національної спілки краєзнавців України, доцента Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – за участь у створенні і розвитку Музею етнографії Волині та Полісся Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, участь в етнографічних експедиціях МНС України і за цикл публікацій з етнографії Волині та Полісся.

Подання Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

У номінації імені В’ячеслава Хурсенка

БАРАНЮКА Ігоря Івановича – завідувача сектором музично-хорового мистецтва та мистецьких шкіл області відділу аматорського мистецтва та народної творчості Обласного науково-методичного центру культури – за вагомі досягнення в композиторській та поетично-пісенній творчості, значний внесок у розвиток аматорського вокально-хорового мистецтва області.

Подання Обласного науково-методичного центру культури.

САВРАЮКА Юрія Вікторовича – композитора, директора Нововолинської дитячої школи мистецтв – за вагомі здобутки у композиторській творчості, активну участь у культурно-мистецькому житті краю.

 Подання відділу культури виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

У номінації імені Миколи Царенка

ПОШТАРУКА Данила Андрійовича – директора-художнього керівника Волинського академічного обласного театру ляльок, заслуженого діяча мистецтв України – за вагомий внесок у розбудову галузі культури, розвиток театрального мистецтва, утвердження позитивного іміджу України у світі

Подання Волинського академічного обласного театру ляльок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром