Депутати просять Авакова і Грицака проконтролювати розслідування обстрілу Генконсульства Польщі

29 Березня 2017, 16:19
1633

Депутати Луцької міської ради звернулися до голови Служби безпеки України Василя Грицака та Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням взяти розслідування резонансної справи щодо обстрілу Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку на особистий контроль.

Про це стало відомо у середу, 29 березня, під час сесії міськради.

Щоб висловити свою думку щодо нічного інциденту в приміщенні Консульства, до сесійної зали завітав народний депутат України Сергій Євтушок. Він зазначив, що вказані дії – це не просто теракт, а прояв ворогів, які здійснюють агресію щодо України та припустив, що це «справа рук Путіна».

Терористичним актом нічний інцидент, як вказують у зверненні луцькі депутати, назвав й Консул Ресубліки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

У листі також зазначили, що це може накласти тінь на дружні та партнерські відносини між Україною та Польщею. Тому обранці громади просять Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голову Служби безпеки України Василя Грицака взяти розслідування резонансної справи щодо обстрілу Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку на особистий контроль, терміново здійснити перевірку обставин збройного нападу, провести об’єктивне розслідування  та притягнути винних до відповідальності.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром