Польща також розпочала розслідування у справі обстрілу Генконсульства

29 Березня 2017, 15:08
1551

Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку.

Прокурор Анджей Міхальський, який вестиме цю справу, повідомив агентству про початок слідства, пише Укрінформ.

Він додав, що польська прокуратура розраховує на співпрацю з українським слідством – насамперед прокуратурою у Луцьку, але також поліцією та спецслужбами України.

«Ми щойно відкрили справу, оскільки незалежно від українського слідства, в Польщі у відповідності до статті 110 Кримінального кодексу Польщі, якщо злочин за кордоном спрямований проти інтересів Польщі і її громадян, ми зобов'язані відкрити справу», – заявив Міхальський.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня генконсульство Польщі обстріляли у Луцьку. Польський консул Кшиштоф Савіцкі зазначив, що обстріл – ніщо інше, як теракт.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю і пообіцяло направити ноту протесту через напад на генеральне консульство країни в Луцьку.

На думку глави Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровичаобстріл консульства Польщі показав, що провокації для дестабілізації польсько-українських відносин вийшли на новий рівень.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що міністерство зробить все для того, щоб покарати винних в обстрілі.

Бюро нацбезпеки Польщі назвало провокацією обстріл генконсульства.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром