До Луцька продовжують їхати переселенці

18 Червня 2015, 15:26
5178

Потік переселенців до нашого міста не зменшується, адже активні бойові дії на Сході то стихають, то відновлюються знову, і люди, рятуючи свої життя, їдуть в безпечніші міста.

Волонтерка Ірина Осіпова розповіла місцевому інтернет-виданню:

 

«Найбільша кількість нових людей  із місць, де активізувалися бойові дії. Просто дехто залишив в зоні АТО своїх родичів, тому вони час від часу навідуються на Схід і повертаються. Тиждень тому прийшла дуже мила жінка і я допомагала підібрати їй одяг для онука, який хворіє і весь час знаходиться вдома. А двоюрідний брат цієї жінки дуже заможній і відомий на Волині політик. Але він принципово не допомагає родичам. Хоч і не можна засуджувати людей, але такі речі я не розумію. Ще маю обов’язково передати для онука книжки. Хлопець дуже любить читати», - зазначила Ірина, яка з грудня 2013 року допомагала майданівцям, а з березня 2014 – переселенцям.

Жінка каже, що приблизно 20-30%  – це та допомога, яку приносили небайдужі лучани. Що ж до активності людей, які допомагають, то в літній період вона у всіх знижується. Але кількість допомоги – це своєрідна кардіограма,  її кількість то збільшується, то зменшується. Крім. того, чимало переселенців самі дають собі раду.

До прикладу, створили громадські організації «Переселенці Криму та Донбасу» та «Кримські татари Волині», які вже відіграють помітну роль у суспільно-політичному житті краю.

«Організації  успішно працюють, єдине – поки не можуть  достукатися до влади. Головна проблема – житло. У них була пропозиція по недобудованих будинках, але розповідають, що міський голова Микола Романюк уважно вислуховує, співчуває, але конкретної допомоги не надає. Всі круглі столи з цих актуальних питань він теж ігнорує», - розповіла Осіпова.

Пригадала волонтерка і перших переселенців з Криму в Луцьку:

«Це був Янек Казарінов із сім’єю, його третя дитина народилася вже в Луцьку. Тоді приїхав також його брат з вагітною дружиною. Вони мали можливість самостійно орендувати квартиру. Зараз наш перший переселенець виїхав у Францію, ми спілкуємося  в інтернеті. Він ай-тішник, дизайнер. До речі, його творіння є і в Луцьку – він розробляв дизайн для декількох кафе».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром