Приєднання Княгининівської ОТГ до Луцька обговорювали без місцевих жителів та журналістів

18 Червня 2020, 10:33
Приєднання Княгининівської ОТГ до Луцька  обговорювали без місцевих жителів та журналістів 3912
Приєднання Княгининівської ОТГ до Луцька обговорювали без місцевих жителів та журналістів

Депутати Княгининівської ОТГ вперше зустрілися з представниками обласної адміністрації, аби обговорити приєднання громади до Луцька.

Місцевих жителів та журналістів на зустріч не пустили. Про це пише Суспільне.

До Княгининка приїхав заступник голови адмінстрації Анатолій Костик і радник Еміль Мікаїлов. Зустріч тривала майже пів години.

Знімальній групі Суспільного спершу відмовили у зйомці в приміщенні сільської ради. Дозволили зайти після завершеня обговорення.

Нагадаємо, місцеві жителі неодноразово збиралися на мирні акції протесту. 2 червня в Княгининку перекривали дорогу, 4 – мітингували біля обласної адміністрації. 

Зі слів заступника голови обласної адміністрації Анатолія Костика, в результаті вдалося дійти до спільного рішення.

«Ті, хто стукають завжди достукаються. Княгининівська ОТГ стукає дуже сильно. Достукалась і ми приїхали. Громада буде звертатися до Кабміну, Кабмін має назад на нас спустити цю петицію, далі будемо видавати свої рекомендації», – каже заступник голови ОДА.

Після зустрічі з чиновниками ОДА Суспільному вдалося поспілкуватися з депутатами Княгининівської ОТГ.

«Судячи з розмови, сказали, що такий лист надішлють. Тому сказати, що я задоволена, я буду задоволена діями», – каже депутатка Галина Гарбарук.

Нині в області є чотири ОТГ, які проти приєднання до міст: Княгининівська, Заборольська, Гуто-Боровенська і Зарічанська. Галина Гарбарук каже: черговий лист-звернення до Кабінету міністрів з проханням переглянути можливість не приєднувати Княгининівську ОТГ до Луцька надішлють цього тижня.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром