«Краса не буває масовою», – луцька художниця Катерина Ганейчук

17 Червня 2020, 17:42
«Краса не буває масовою», – луцька художниця Катерина Ганейчук 4129
«Краса не буває масовою», – луцька художниця Катерина Ганейчук

Відома луцька художниця та засновниця студії «Арт-кластер» Катерина Ганейчук представила на жіночій виставці в залах Галереї мистецтв у Луцьку свій фотопроект «БАРБІ».

Про це Район.Луцьк повідомила мисткиня.

«Цей фотопроект присвячений моїм роздумам про еталони краси, нав’язані середовищем. І про те, як вони змінюються і, як на нас впливають», – пояснює художниця.

Вона нагадує, як у різних країнах і чоловіки, і жінки калічили себе, заради певних шаблонів краси, які нав’язувало їм тоді суспільство. І в результаті люди, які слідували цим прикладам, ставали жертвами такої краси. Зрештою з тих часів нічого не змінилося. Може, шаблони стали інакшими, але нікуди точно не зникли.

Фотопроект «Барбі» став експериментом Катерини Ганейчук та учениць її студії: Анастасії Гомзякової, Юлії Булат та Сандри Денісової.

Спочатку дівчата одягнулися, як ляльки, і фотографувалися з ляльками барбі. А потім почали імпровізувати й ламати цих ляльок, як символ розлому заданих кимось шаблонів. Так і народився фотопроект.

«Я сподіваюся, що жінки і молоді дівчата з часом змінюватимуть своє уявлення про красу. Будуть цінувати свою унікальність. Що до них буде приходити розуміння того, що унікальність краси – це першочергове. І все, що стає масовим, перестає бути красою. Краса завжди унікальна», – наголошує Катерина Ганейчук.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром