«Вас ніхто кайданками не приковує», – міськрада звільнила заступників мера

29 Березня 2017, 11:56
1829

Депутати Луцької міської ради проголосували за звільнення трьох заступників луцького міського голови у зв’язку з їх проханнями про звільнення. 

Про це стало відомо на пленарному засіданні сесії міськради у середу, 29 березня. 

Нагадаємо, що заступники міського голови Тарас Яковлев, Юлій Моклиця та Сергій Григоренко написали заяви про звільнення за згодою сторін. 

За словами начальника відділу кадрової роботи Луцької міської ради Віри Гудими, їхня служба у державних органах припиниться відразу після того, як рішення підтримають депутати ради. 

Попри це депутат ради Сергій Була вимагав,  аби заступники прозвітували про здійснену роботу та оголосили депутатам причини свого звільнення. 

«Вони йдуть, не прозвітувавши про те, що вони зробили. Ми б хотіли почути звіти та причини. Те, що озвучується журналістам – популізм. Чому вони так тікають з того корабля, який тоне. Хай відзвітуються, а тоді йдуть», – зауважив депутат. 

Натомість депутат Олександр Кравченко зазначив, що це виключно їхнє рішення. Тримати заступників на роботі проти їх волі ніхто не буде – на їх місце прийдуть нові кадри. 

У свою чергу, секретар ради Ігор Поілщук розповів, що вже у четвер, 30 березня, він внесе пропозиції кандидатур на вакантні посади заступників.  Пропозиції обговорять на депутатських комісіях.

Ігор Поліщук заявив про намір скликати позачергове засідання сесії та проголосувати за призначення нових заступників мера. «Наступного тижня ми скличемо позачергову сесію і, якщо ми приймемо рішення, то вони приступлять до роботи», – зауважив він.  

Депутати підтримали проект рішення більшістю голосів, відтак тепер Тарас Яковлев,  Юрій Моклиця та Сергій Григоренко перестали обіймати посади заступників.

Нагадаємо, сьогодні, 29 березня, депутати Луцької міської ради проголосували за припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
29 Березня 2017, 15:47
Була тітушка
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром