Звершилося: у Луцьку зняли повноваження з покійного мера

29 Березня 2017, 11:06
1755

Депутати Луцької міської ради проголосували за припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка

Голосування відбулося у середу, 29 березня, на пленарному засіданні сесії. 

Нагадаємо, що питання про припинення повноважень піднімається уже не вперше після смерті міського голови, проте депутати утримувалися від голосування, оскільки не хотіли, аби виконувачем обов’язків мера стала секретар ради Юлія Вусенко

15 березня, Юлію Вусенко шляхом таємного голосування зняли з посади, а 21 березня на посаду призначили представника партії УКРОП Ігоря Поліщука.

Відтак, сьогодні депутати вирішили таки проголосувати за знаття повноважень з покійного мера. У свою чергу, це дасть можливість Верховній Раді призначити вибори міського голови. 

У виступі Юлія Вусенко зауважила, що затягування голосування за це рішення призвело до відкладання виборів міського голови. 

«Це питання не має бути спірним, а одностайним.  Адже цим ми запускаємо процес перевиборів Луцького міського голови. Шкода, що виноситься так пізно, і право лучан обирати голову було затримано штучно», – зауважила депутат. 

Натомість депутат ради Євген Ткачук наголосив – питання відтягували, аби не надати Юлії Вусенко право вето, проте така загроза зникла після її зняття з посади. 

У підсумку,  29 депутатів проголосували за проект рішення та припинили повноваження міського голови Миколи Ярославовича Романюка.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром