ТВК відмовилася приймати протокол через бюлетень-привид

27 Жовтня 2015, 17:42
2756

Голові луцької виборчої дільниці № 071091, що розташована в Луцькому коледжі рекреаційних технологій і права на Карбишева, 2, спочатку відмовили в прийнятті протоколів.

Як пояснили члени територіальної виборчої комісії, протоколи не прийняли через відсутність одного бюлетеня з виборів депутатів до Волинської облради.

Голова ДВК розгублена. Вона не знає, де подівся бюлетень. Тим паче, що спостерігачі не фіксували жодного виносу паперів із дільниці.

«Коли ми діставали з урни і рахували бюлетені, виявилося, що один бюлетень з виборів депутатів до облради зник, – розповідає засмучена голова ДВК №071091 Аліна Жиліна. – Повинно було бути 1208 бюлетенів, а ми нарахували 1207. Ми відразу оформили акт. Де подівся бюлетень – не знаю. Може, його винесли, може ще щось. Від спостерігачів скарг і зауважень не було. Вчора протоколи ми привезли, але оскільки у мене з собою не було чистого протоколу, то я виправила цифру. Але такий документ не проходить, бо треба, щоб він був чистий… Я ніколи не зіштовхувалася з тим, як оформити акт для одного бюлетеня, тому не зробила цього ще на дільниці».

Згодом члени ТВК з’ясували, що акт про розбіжність був написаний не за тією формою, яка передбачена законом.

Відтак голова ДВК написала пояснення, чому акт був складений не за тією формою, та новий акт у довільній формі.

Випадок прокоментували члени ТВК. Зокрема вони пояснили: акт про розбіжності між загальною кількістю виборців, які отримали виборчі бюлетені 1208, про що вони засвідчили своїми підписами у списку виборців та фактичною кількістю бюлетенів в усіх виборчих скриньках 1207 бюлетенів. Причиною такої невідповідності є зникнення бюлетеня. Попередній зміст був вписаний в акт розбіжності між кількістю бюлетенів від луцької міської виборчої комісії і фактичною кількістю бюлетенів. В попередній формі поставили підписи всі члени комісії і спостерігачі.

До всього, голова комісії ще написала пояснення:

«Я, Жиліна Аліна Миколаївна, внесла дані про зникнення виборчого бюлетеню в бланк іншої форми. Прошу врахувати переписаний мною акт як такий, що відповідає дійсності, а також звернути увагу на зворот першого бланку, де всі члени ДВК, а також троє спостерігачів підтвердили факт винесення бюлетеня виборця». Акт в неправильній формі, акт в переписаній відповідній формі ми докладаємо до протоколу Волинської обласної ради. Попередній раз їх відправляли на уточнення, бо вони коректором з нуля зробили одиницю і намагалися знайти один бюлетень, який не підлягає врахуванню, але вони не подивилися, що в пункті 8 «не підлягає врахуванню» зазначаються зовсім інші бюлетені, знайдені в скриньках на виборчій дільниці. Тобто не додивилися розшифровку, що це частина 18, 20 статті 79 закону, в якій ідеться про інші випадки винесення виборцем бюлетеня з дільниці».

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром