Лучанку на цілительство благословила Ванга

28 Березня 2017, 23:06
21482

64-річна Віра Крась із міста Луцька силу та здоров’я черпає з трав, яким присвятила все своє життя.

До неї по допомогу звертаються не лише волиняни, але й мешканці інших областей. Жінка готує ліки за перевіреними столітніми рецептами, які в династії травників переходять з покоління в покоління, - пише Вісник.

Зошит зі столітніми рецептами закопували в землю

Віра Миколаївна досвід лікування травами перейняла від бабусі та прабабусі, які свого часу були знаними цілительками. З ранньої весни жінка починає заготівлю лікарських рослин: бруньок, кори дерев, дрібних корінців, суцвіть. Закінчує збір пізньої осені. Допомагає їй у цьому чоловік, але найбільше – онука. Саме їй планує передати свої знання. Каже, що ремесло продовжують тільки по жіночій лінії. Деякі трави Вірі Крась знайомі привозять з Криму. Дещо вирощує в себе на грядці.

– Бабуся моя була повитухою. Вміла різними травами всі хвороби лікувати, – каже Віра Миколаївна. – Хто до неї приходив, ішли тільки здоровими. Маленькою дівчинкою вона водила мене полями і лісами: «Ця травинка лікує від того, а ця – від цього».

Коли Віра навчалася в інституті, поїхала за комсомольською путівкою на екскурсію в Болгарію, саме тоді потрапила на прийом до Ванги. Пригадуючи ту зустріч, Віра Миколаївна розповідає, що ясновидиця потримала її долоню в своїх руках і промовила: «Ти будеш займатися тим, що й твоя бабця».

– Я злякалася, що стану повитухою, – зізнається травниця. – Ванга ж відразу уточнила, що в моєму роду є цілителі. Мовляв, і мені судилося лікувати людей.

Хоча після інституту Віра Миколаївна почала працювати викладачем механіки в Луцькому профучилищі № 9, про цілющі властивості різноманітних зілинок не забувала. Ба більше! У 90-х роках минулого століття під час відпустки подалася на навчання до знаного на той час екстрасенса.

Та найбільш цінний для Віри Миколаївни – зошит з помічними рецептами, які записала ще прабабуся. За радянських часів не афішували знання цілительства. Тож разом з іконами закопували записник у землю. Вже від бабусі він перейшов до рук Віри, і тепер вона береже його як зіницю ока.

Лікує безпліддя, змовляє вроки

Віра Миколаївна змовляє врочення, бородавки, привороти, спалює рожі. Розповідає, було в її практиці таке, що змовила хворому бородавки і вони всі перейшли на неї. З того часу жінка визначає через ауру хворого: може приступити до лікування чи ні. Травами також лікує від зобу, мастопатії, фіброми, від чоловічого та жіночого безпліддя.

– Рецепт ліків не приховую, але не можу давати наосліп. Повинна бачити цю людину, – каже цілителька. – Курс лікування від безпліддя триває приблизно три-чотири місяці. Настої п’ють як чоловік, так і жінка. В його склад входить полин, боже дерево, червона щітка, грушанка, зимолюбка.

Віра Миколаївна переконана, що кожна рослинка лікує з Божою поміччю. А фітоцілителі, як зараз прийнято називати травників, важко трудяться. Сьогодні по пораду, давній рецепт і пучки трав, корінчиків чи суцвіть люди йдуть до Віри Крась на Старий ринок Луцька («Центральний»). Та головне, каже жінка, при лікуванні дарами природи потрібно бути обережними з травою й завжди слідувати рекомендаціям цілителів. Застерігає, легковажити не можна, адже трави мають різну силу: одні лікують, інші – вбивають.

Коментарі
30 Березня 2017, 00:14
По комсомольским путевкам за рубеж ездили проверенные и идеологически устойчивые люди, резерв коммунистической партии. К идеологически чуждой советскому режиму Ванге, этих туристов не удалось бы заманить.
10 Липня 2020, 04:14
пишов парень вид мене иншоы дивчини 0983123031
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром