Окружна: будуватимуть вірменський храм

28 Березня 2017, 11:55
фото ілюстративне 2202 Джерело: travel.rambler.ru
фото ілюстративне

Члени виконкому проголосували за підготовку містобудівних умов та обмежень на будівництво храму з господарськими приміщеннями Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви на вулиці Окружній.

Про це стало відомо у вівторок, 28 березня, під час засідання виконкому.

Виконувач обов'язків начальника управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова повідомила, що наразі уже розробили містобудівний розрахунок будівництва храму з господарськими приміщеннями Вірменської Апостольської церкви Української Єпархії.

Пропозицій в процесі громадського обговорення щодо заборони на будівництво храму з від громадян міста, за словами чиновниці, не надходило.

Натомість депутат міськради Павло Данильчук поцікавився, чи можливо відновити старий вірменський храм, що знаходиться у Старому місті, а не будувати новий. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев відповів, що це питання уже розглядали, проте нині це неможливо.

У свою чергу, заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що не підтримуватиме це рішення, адже будівництво хочуть проводити на території, якій на сесії міськради надали статус зеленої зони.

Втім, староста релігійної громади «Сурб Саргіс» Михаїл Антонян запевнив, що при розробленні проекту статусу паркової зони у ділянки не було. Проте при будівництві хочуть вжити заходів для того, щоб зберегти зелені насадження.

«Наша організація існує п’ять років. Два роки тому нам запропонували кілька варіантів для будівництва. Але інші місця були не придатні для будівництва. Це ж не буде розважальний центр… Два роки громада хоче мати свій куточок», – зауважив Михаїл Антонян.

У підсумку члени виконавчого комітету підтримали проект рішення.

Коментарі
29 Березня 2017, 01:59
Самі хоч щось збудувал? Ви подивіться у що холи перетворюють Храм в центрі міста який збудували католики як архітектурний комлекс бари магазин... Оце дай українцям владу усе буде Там Там...... І оце я там маю паску святити?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром