«Краще, аніж нічого», або Декілька слів про «боротьбу з поширенням» COVID-19  у Луцьку

13 Червня 2020, 12:54
6135

Волиняни, які мають підозру на коронавірус, тривалий час очікують на результати лабораторного тестування: від 7-14 днів. Адже ПЛР-тестування проводять всього два вірусологи на всю Волинську область, за винятком приватних лабораторій.

У редакцію Район.Медицина написав житель Луцького району Іван Гусак. Чоловік розповів про те, як він очікує результатів тестування і які це може мати наслідки. Текст подаємо без змін.

«Краще, а ніж нічого»,  такою філософською думкою я озброївся в очікуванні результатів ПЛР-тестування.

А починалося все з симптомів ГРВІ, температури 37,2.  За три дні втратив нюх і смак. Розуміючи, що я є частинкою всесвітньої боротьби з пандемією, почав шукати можливість протестувати свої симптоми лабораторно.

Я зателефонував на 103 - там відхрестилися, далі до сімейного лікаря, потім на гарячу лінію Національної служби здоров'я, звідки мене скерували на місцеву гарячу лінію боротьби з Covid-19.

Рівень компетенції місцевого «борця» був доволі сумнівним, тому я піднявся з постелі, одягнув маску і рукавиці і поїхав у приймальне відділення інфекційної лікарні, де побачив насправді чіткі професійні дії чергового персоналу.

Лікарка мене оглянула, прослухала дихання, провела експрес-тест на насичення капілярів киснем. Цілком достатньо, щоби не пропустити загрозливого стану для пацієнта.

Наступним був сам тест ПЛР, у віртуозному (браво!) виконанні чергової медсестри.

На цьому закінчилася компетенція медперсоналу інфекційної лікарні. Далі почалася не зовсім зрозуміла для мене «боротьба з поширенням».

Найперше, тест пообіцяли за шість днів. Далі, через шість днів, перенесли ще на три-десять!

Тепер уявіть собі, як ми збираємося долати економічні проблеми через коронавірус, якщо наша система вільно ізолює працездатну людину на десять днів без підтвердження діагнозу, а у випадку підтвердження обіцяє ще один тест на ті ж десять днів?

Тепер повернімося на початок. Тест я здав, для мене – «краще». А що залишилося для боротьби з поширенням вірусу  здогадуйтеся самі.

Іван ГУСАК»

Якщо вам проводили або відмовили у ПЛР – тестуванні, пропонуємо пройти опитування, щоб встановити реальний стан справ, щодо тестування на Covid-19 у Волинській області. 

Читайте також: Хто може робити безкоштовний ПЛР-тест

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром