Події у Луцькраді назвали політичним рейдерством

27 Березня 2017, 18:41
1718

Екс-секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко переконує, що усунення її від обов’язків секретаря та небажання знімати повноваження з покійного мера є спробою захопити владу ва Луцьку.

Про це вона повідомила на прес-конференції у понеділок, 27 березня.

Нагадаємо, що 15 березня більшість депутатів Луцької міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко. І вже 21 березня представники фракції УКРОП, «Батьківщини», радикальної партії Олега Ляшка та двоє безфракційних обрали новим секретарем ради голову фракції УКРОП Ігоря Поліщука.

У свою чергу,  Юлія Вусенко вкотре наголосила, що таке рішення було прийняте у незаконний спосіб.

«Хочу наголосити на тому, що я говорю про захоплення влади у місті Луцьку, а не про певний момент по заміні секретаря по тій причині, що ця дія призводить до повного контролю над тим, що відбувається у нашому місті. В першу чергу відсторонення мене від посади відбулося незаконно і я хочу,  аби лучани усвідомлювали різницю між поняттям «незаконно» та «несправедливо», – наголосила екс-секретар.

Вона стверджує,  що не заперечує того, що в раді зуміли сформувати депутатську більшість, яка відповідно може ставити на голосування свої питання та втілювати у життя бачення того, як має відбуватися життя у місті. Проте наголошує, що ця політична більшість не має права диктувати правила решті депутатів та повинна дотримуватися українського законодавства.

«Я не тримаюся за крісло секретаря ради і не претендую на лаври поборника законності. Мною керують не амбіції, мною керує здоровий глузд», – зазначила Юлія Вусенко.

Вона також заявила,  що мова йде зовсім не про посаду секретаря ради, а про те,  хто керуватиме містом найближчим часом. Адже голосування за припинення повноважень міського голови Миколи Романюка дало б можливість Верховній Раді призначити дату виборів, а лучанам обрати нового очільника міста.

 «Мої опоненти переконували лучан в іншому, проте, що ми побачили на сесії 21 березня?

Павло Данильчук хотів винести на голосування проект про припинення повноважень Луцького міського голови Адже винесення та голосування за дане питання відкрило би можливість лучанам претендувати на те, що за 3 місяці ми отримаємо наступні вибори та будемо обирати наступного очільника міста», – розповіла Вусенко.

Такі дії екс-секретар називає політичним рейдерсвом та стверджує, що її безпідставно звинувачують у тому, що вона тримається за крісло секретаря.

Нагадаємо,  що Ігор Поліщук заявляв, що Юлія Вусенко забрала ключі від кабінету та не віддала йому печатку секретаря ради.

 «Я не сприймаю критику політичної сили УКРОП та тих підлабузників, які підтримують та озвучують, що я тримаюся за крісло секретаря ради. І щоб довести це, я віддаю ключ від сейфу, де знаходиться печатка секретаря», – зауважила Вусенко. 

Читайте також: Юлія Вусенко передала печатку новому секретарю Луцькради.

До слова, екс-секретар переконує, що і надалі у судовому порядку доводитиме незаконність рішення ради про своє зняття з посади.

Окрім того, за її заявою відкрили кримінальне провадження проти депутата ради Григорія Пустовіта,  якого звинувачують у присвоєнні владних повноважень.

Коментарі
27 Березня 2017, 21:57
Гоніть зламки поганого БЮТ на смітник істрорії
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром