У Луцьку знайшли джерело смороду

12 Червня 2020, 15:01
3678

Причина смороду, що хвилями накривав різні мікрорайони Луцька, виявилася на території військового гуртожитку в Привокзальному районі.

Причину виявили працівники комунального підприємства «Луцькводоканал». Про це йдеться на сайті Луцькради.

Внаслідок неналежного утримання території та самого приміщення, всі фекальні відходи і стоки з усього будинку стікали в підвал, звідки їх викачували просто на територію будівельного майданчика, що розміщений у віддаленому і закритому від більшості людей місці.

За словами мешканців, гуртожиток розміщений у так званому військовому містечку, що належить квартирно-експлуатаційному відділу міста Володимир-Волинський.


Зараз там будують додаткові житлові площі, однак застарілі приміщення утримують в неналежному стані, каналізаційні мережі не прочищають, а доступ до них мають лише власники. Мешканці проблемного гуртожитку давно хотіли приватизувати його і навести там лад, однак роками вони не можуть зробити цього, будучи обмеженими в своїх можливостях.

Всі каналізаційні відходи стікали прямо в підвал їхнього будинку. Потім стоки щоденно викачують у рови на будівельних майданчиках. Це і пояснює різкість і хвилеподібність смороду, що під час спеки утворював хмари, які накривали різні мікрорайони Луцька, залежно від руху повітря.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024