Назвався головуючим – отримав статтю: Григорію Пустовіту загрожує кримінал

27 Березня 2017, 15:46
1957 Джерело: konkurent.in.ua

За самовільне присвоєння владних повноважень проти депутата Луцької міської ради Григорія Пустовіта завели кримінальне провадження.

Про це повідомила депутат Юлія Вусенко на прес-конференції у понеділок, 27 березня.

Вона зауважила, що не визнає законності свого звільнення з посади секретаря ради та подавала заяву не тільки до суду, а й у правоохоронні органи. Наразі завели кримінальне провадження проти депутата ради Григорія Пустовіта, який був обраний головуючим на засіданні та підписав протокол сесії та рішення ради.

Провадження стосується частини 1 статті 353 Кримінального кодексу України «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи», яке карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

«Адже жодним нормативно-правовим актом у нашій країні не передбачено можливість підписувати рішення ради у такий спосіб. Більше того, він підписав не тільки рішення, але і протокол сесії Луцької міської ради, яка відбувалася 15 березня», – розповіла Юлія Вусенко.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром