Хто платитиме за проїзд по волинських дорогах

13 Червня 2020, 18:22
Хто платитиме за проїзд по волинських дорогах 2642
Хто платитиме за проїзд по волинських дорогах

На початку червня Укравтодор ініціював обговорення законопроєктів №3544 та №3545, які впроваджують систему стягнення плати з іноземних перевізників. Законопроєкт був ініційований групою народних депутатів України, а розробником тексту виступив Офіс підтримки реформ при Укравтодорі.

Про це повідомляють у Державному агентстві автомобільних доріг.

У мережі поширюється не завжди коректна інформація про ці закони. Різночитання, які існують у поточній версії закону, будуть усунуті, а ключові факти про ініціативу наводимо нижче:

 Хто та за якими критеріями має сплачувати за проїзд українськими дорогами?

У проєкті закону передбачено, що плату сплачують іноземні перевізники, які здійснюють транзитні перевезення через територію України.

Яким чином розраховувалася вартість проїзду?

Вартість проїзду буде встановлюватися Кабінетом Міністрів України. У країнах ЄС вартість коливається від 2,2 до 11 гривень. Очікується, що вартість проїзду складатиме орієнтовно 3 гривні за 1 кілометр.

 Як планують організувати процес оплати та контролю?

Система контролю оплати буде залежати від конкретної моделі системи плати, яка буде обиратися на конкурсній основі.

Очікується, що буде як стаціонарне обладнання гармонізоване з комплексами WiM, так і мобільні патрулі із дистанційним зчитуванням пристроїв нарахування плати.

Які саме дороги будуть платними для вантажівок?

Плата за проїзд буде стягуватися винятково із автомобільних доріг, які перебувають у нормативному стані. Наразі таких доріг близько 12 тисяч кілометрів.

Куди підуть гроші з оплати проїзду?

Гроші з оплати підуть винятково в Державний бюджет, а саме в дорожній фонд і використовуватимуться виключно на розвиток доріг.

Які пропозиції ви отримали від представників бізнесу за Круглим столом?

На круглому столі висловлено позицію про дотримання принципу недискримінації для перевізників при застосуванні плати, про встановлення екологічних параметрів, які б впливали на розмір плати, а також про готовність обговорювати введення плати, але обов’язково з урахуванням економічної ситуації і стану ринку вантажних перевезень.

З яких країн брали приклад при створенні законопроєкту?

Законопроєкт був розроблений на підставі Директиви 1999/62 ЄС, яка є впровадженою в більшості країн ЄС. Також проводилися консультації з представниками Швеції, Австрії, Угорщини. Ідея плати за проїзд тягнеться з 2011 року, але без законодавчого підґрунтя будь-які наступні кроки є недоцільними.

Читайте також: На будівництво доріг у 2020 році можуть витратити рекордні 125 мільярдів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром