Зі сльозами на очах: у Луцьку відспівали митрополита Ніфонта

24 Березня 2017, 18:51
3055

24 березня, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, опісля літургії Передосвячених Дарів, на подвір’ї Свято-Покровського храму Луцька було звершено Чин похорону новоспочилого митрополита Ніфонта.

Богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь). Окрім нього, на похороні були присутні наступні архієреї: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантеліймон, єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон та керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владиками, розділити заупокійну молитву за померлого митрополита Ніфонта прибули розділити сотні священнослужителів, намісники та ігумені монастирів, обласне керівництво, представники різноманітних організацій та тисячі людей з України, Білорусі, Польщі і Росії. Про це повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ.

Прощання зі спочилим владикою Ніфонтом востаннє зібрало на подвір’ї  древньої Покровської церкви його волинську паству та всіх, кому був він небайдужий. О 10 ранку, під сумні піснеспіви і молитви, труну з тілом митрополита винесли з приміщення кафедрального храму, у котрому дві останні доби молились за упокій його душі та прощались з архіпастирем.

«Якби всі наші громадяни любили Україну так, як любив її митрополит Ніфонт, наша держава була б квітучим раєм на землі», – звернувся до присутніх владика Павел. Намісник Києво-Печерської лаври нагадав про велику працю та відданість Православній вірі, завдяки котрим волинський митрополит у найскладніші часи допоміг Церкві вистояти, укріпитись та відбудуватись.

Насамкінець до присутніх звернувся керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл, який подякував всім, хто прийшов віддати останню шану новоспочилому митрополиту Ніфонту. Після прощання з владикою у Луцьку тіло видатного волинського архіпастиря, як він і заповів, мають поховати у його рідному селі Галина Воля, що у Старовижівському районі.

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром