Проект Braille Studio візьме участь у міжнародному «Книжковому Арсеналі» у Києві

24 Березня 2017, 16:59
2677

17-21 травня в столиці, у Мистецькому Арсеналі, відбудеться VIІ міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.

Про те, що на фестивалі буде представлений проект Braille Studio, власному кореспонденту «Район.Луцьк» повідомив голова Волинського осередку всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

«Нам прийшло підтвердження від «Книжкового Арсеналу», що Braille Studio буде брати у ньому участь», – повідомив він. 

Це означає, що на міжнародний фестиваль потраплять:

• збірка про волонтерство і добро, яку упорядкувала Ірена Карпа, «Волонтери. Мобілізація добра»,
• дитяча повість «Літо з амазонками» Надії Гуменюк,
• дитяча книжечка «Івасикове Різдво» Мар'яни Качмар (Фляк),
• декілька номерів тижневика «Сім’я і дім», які встигнуть видати шрифтом Брайля до початку фестиваля,
• інформаційні буклети для презентації фільму «Я БАЧУ» про Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» за участю незрячих людей на велосипедах-тандемах
• інструкції до медичних препаратів для мережі аптек «Пані Аптека» у Києві та Одесі
• інклюзивне меню для ресторацій та кафе м. Луцька: кафе «Аліса» та пивний клуб-броварня «Карабас-Барабас».

Читайте також: Слова на дотик: як друкують книги шрифтом Брайля у Луцьку

Зазначимо, що «Книжковий Арсенал» за 7 років досяг рівня одного з найвідвідуваніших і найпопулярніших заходів Мистецького Арсеналу. У 2016 році фестиваль відвідало понад 93 тисячі людей, що стало своєрідним рекордом за кількістю у заходах книжкової, літературної сфери в Україні. 

За 6 років на «Книжковий Арсенал» завітало понад 300 визначних письменників, митців, інтелектуалів із 25 країн світу. Серед них – автори світових бестселлерів, професори Сорбонни і Гарварду, Королівської арт-академії у Лондоні. Фестиваль стимулює переклади світової спадщини й актуальної літератури українською мовою і зацікавлення світу українськими письменниками.

Тож, сподіваємось, участь у фестивалі простимулює і розвиток проекту Braille Studio, що забезпечить доступ до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром