Район.Луцьк: 5 років ми розповідаємо історії про вас і для вас

06 Червня 2020, 18:00
Фото ілюстративне 3365
Фото ілюстративне

П'ять років тому – 6 червня 2015 року – запрацював сайт інтернет-видання Район.Луцьк.

Видання, яке за замислом, мало бути найближчим до своїх читачів. Близьким настільки, щоб знати найсокровенніші історії, бачити найменші проблеми і допомагати у найбільш безвихідних ситуаціях. 

Ми були близько всі ці п'ять років, росли і ростили поруч свого читача: виховували його смаки, розширювали світогляд, зосереджували на актуальному. А ще, звісно, розповідали історії. 

Часом сумні, як от репортаж з центру онкології в Луцьку. Часом болючі. Згадайте хоча б історію (НЕ)зігрітих, де ми розповіли про безхатьків, щоб подарувати їм трохи надії на розуміння і порятунок. А надія була, навіть якщо це лише 12 ліжок для зимівлі шести сотень людей.

Часто ми говорили на несподівані теми, питали те, про що вам самим було важко спитати. Так ви дізналися про таємну кімнату, пісню коліс і «туалетне» питання залізничного вокзалу у Луцьку. Так ви вперше побачили луцьких монахів за звичними справами – ремонтом, рубанням дрів і виготовленням рибної ковбаси. Ага. 

Ми переживали біль і хвороби разом із нашими читачами. «Єдине, що я не можу – зав’язати шнурки», – казав нам Максим Вотяков, який народився без пальців. А коли читачі долали свої недуги – ми теж були поруч, щоб підбадьорити і сказати «Не фінал, Вася».

Ми надихалися вами, і надихали інших історіями, які почули від вас. Історією про вальс особливих і те, чому танцюють лучани з синдромом Дауна, історію про наполегливу луцьку паралімпійку, яка «золото» виборювала. Історією про чотири весілля у День святого Валентина...

Ми говорили про ваші проблеми, про життя в безкінечному страху, і чому вихованців ДНЗ №33 бояться випускати на майданчики. Про те, чому лучани не пускають у двори швидку допомогу.

Ми розповідали про страшні речі, намагаючись їх виправити. Як от меню на 8 гривень, і що їдять пацієнти обласної психлікарні

Ми розповідали навіть «історії іграшок» – про те, як майстер із Княгининка відроджує забуту традицію

Через п'ять років ми все ще з вами, і все ще готові говорити про вас і для вас! 

З любов'ю, ваші Район.Луцьк

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром