Прокуратура та громадські активісти розповіли про результати співпраці

24 Березня 2017, 11:36
4191

Представники прокуратури Волинської області та Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» розповіли про результати співпраці.

Про допомогу та діяльність руху говорили під час спільного брифінгу працівників прокуратури Волинської області та представників Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» у четвер, 23 березня.

Заступник прокурора Волинської області Сергій Єфремов зазначив, що з 13 лютого поточного року розпочав свою діяльність відділ організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції. З його слів, результати роботи працівників уже помітні.

Начальник відділу Леонід Сасюк розповів, що за два місяці роботи працівники відділу виявили 16 корупційних кримінальних правопорушень, за якими розпочали 13 кримінальних проваджень, 12 з яких вже скерували до суду.

«В нас, на жаль, статистичні показники не підвищують рівень довіри до органів прокуратури. Хочу запевнити, що прокуратура Волинської області, структурні підрозділи відкриті до роботи з громадськістю», – сказав Сергій Єфремов.

Підтвердженням цих слів є співпраця прокуратури з Всеукраїнським рухом з протидії політичній корупції «Під контролем». За словами Леоніда Сасюка, завдяки допомозі активістів у відділ організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції надійшло 18 повідомлень про можливі правопорушення. Чотирьох осіб вже притягнули до адміністративної відповідальності. У Єдиному реєстрі досудових рішень зареєстрували чотири кримінальних провадження, ще одну особу притягнули до кримінальної відповідальності.

Начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції розповів, що завдяки співпраці з рухом «Під контролем» вдалось викрити начальника відділу земельних ресурсів Ковельської міської ради, який зловживши  впливом, пообіцяв виділити земельну ділянку за отримані 200 доларів.

Тривають досудові розслідування по справах: керівника КП «Луцьководоканал» за зловживання службовим становищем, одного із заступників голови Волинської обласної ради з приводу  відсутності електронної декларації, службових осіб управління капітального будівництва Волинської ОДА щодо порушень при укладенні договору на проведення робіт по капітальному ремонту дитячого садка у селі Колодяжне.

Політолог та політичний експерт Сергій Таран розповів про рух «Під контролем» детальніше.

«Зараз величезна увага прикута до центральних органів влади, але місцеві органи влади залишаються поза увагою громадськості, поза увагою контролю. А це погано, тому що відбувається реформа самоврядування, колосальна частина бюджету буде вирішуватись на місцях. Тому прийшла думка зробити рух контролю діяльності місцевих органів влади», - стверджує Сергій Таран.

Рух об’єднує близько 80 громадських організацій, які допомагають місцевим правоохоронним структурам долати корупцію. У активістів є критерії, за якими вони перевіряють місцеве самоврядування. Це прозорість та підзвітність, відкритість, наявність корупційних ризиків, політична корупція, конфлікт інтересів.  Інформацію про порушення корупційного характеру розбивають на кейси та передають для перевірки у правоохоронні органи.










 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром