Лідери виборчих списків прокоментували результати голосування в Луцьку

28 Жовтня 2015, 10:30
4060

Луцький тервиборчком третю добу дораховує результати голосування на кількох дільниця. Проте за інформацією паралельного підрахунку, який вели партії, громадськість встигла зорієнтуватися, яким буде склад наступної міської ради.

Район.Луцьк поцікавився у лідерів списків політичних партій, які балотувалися до Луцької міської ради, що вони думають з приводу результатів волевиявлення лучан.

Микола Романюк, БПП «Солідарність»


Завершився перший тур виборів до місцевих рад. У нашому місті вони відбулися толерантно та виважено. Дякую лучанам, які підтримали мою кандидатуру на посаду міського голови. Дякую усім, хто організовував роботу міської територіальної виборчої комісії, дільничних виборчих комісій. Усім, хто чесно забезпечував виборче право лучан.

Я впевнений, що у Луцьку міську раду прийшли достойні, високопрофесійні люди, які дбатимуть про життєдіяльність громади, спільно з лучанами розбудовуватимуть наше місто. Але у першому турі виборів не було обрано міського голови, тому, відповідно до чинного законодавства,15 листопада — другий тур виборів на посаду Луцького міського голови. З двох кандидатів вам доведеться обрати, на вашу думку, достойнішого. Закликаю вас прийти на виборчі дільниці і проголосувати так, як підказують ваші розум і серце.

Юлія Вусенко, «Самопоміч»


Ми задоволені результатом виборів до місцевих рад, адже наша політична сила впевнено подолала п’ятивідсотковий бар’єр. Команда задоволена, результат нас повністю влаштовує. Хочу зауважити, що в Об’єднання «Самопоміч» має такий результат практично у всіх обласних центрах країни. За попередніми підрахунками наша політична сила має отримала 9-11% голосів від загальної кількості виборців, що прийшли у день голосування на дільниці.

Нас підтримував народний депутат Сергій Кераль, разом з ним ми виїжджали на ті дільниці, де наші спостерігачі фіксували порушення. Наприклад, з’ясовували ситуацію на Конякіна, 5,  де члени ДВК почали підписувати протоколи засідання ще до завершення голосування.

Станом на 15:00 я ще не покидала наш штаб, провела тут всю ніч і вже півдня. Але у нас все тут дружно та весело, робота кипить.

 

Григорій Пустовіт, «Батьківщина»


Ми зараз уважно вивчаємо протоколи, які нам приносять члени дільничних виборчих комісій і спостерігачі, і будемо аналізувати кожну цифру, кожен результат і робити відповідні висновки. В цілому ми бачимо, що «Батьківщина» результат покращила у порівнянні з минулими виборами до Верховної Ради. Але не настільки, щоб це нас задовольнило. Ми бачимо свої резерви, можливості, і в умовах дотримання законності під час наступної виборчої кампанії, у нас є всі шанси показати набагато кращий результат, і ми будемо робити все, щоб так і сталося.

 

Микола Федік, «Свобода»


Вибори не були повністю демократичними, як хотілося б. Були серйозні порушення, поодинокі спроби і «каруселей», і голосування за чужим паспортом. Тобто, вибори були не в тих рамках, які б дозволили мешканцям Луцька дійсно показати своє волевиявлення, і зрештою отримати цілісну картину, як зараз мешканці міста підтримують ту чи іншу політичну силу.

Чи задоволені ми результатом, який отримали? Насамперед, ми вдячні виборцям, що вони проголосували незалежно від того, що влада намагалася «поховати» «Свободу» і дискредитувати в очах людей. Але мешканці Луцька і області показали, що довіряють нам, і ми, звісно, виправдаємо цю довіру.

 

Павло Данильчук, «Народний контроль»


Загалом в Україні, так як і по Волині, ситуація не дуже приємна, тому що суттєвого оновлення вибори не дали. Навіть навпаки – регрес і прихід через різні структури колишніх «регіоналів».

На Волині – масовий підкуп виборців, що призвів до перемоги партії «УКРОП», яка є олігархічною  структурою. Тепер місто, область будуть контрольовані цією структурою. Сподіваюся, що той невеликий відсоток людей, які пройшли від інших партій і мають інше бачення, зможуть їм протистояти.

 

Костянтин Петрочук, Радикальна партія Олега Ляшка


Звичайно, ми хотіли б трошки кращих результатів, але добре так, як в нас вийшло. Від нас 3-4 людини потрапляє в міську раду. Будемо старатися все виконати із тих обіцянок, які ми висловлювали при агітаційній роботі.

Ми розраховували десь на 8-9%, трохи не дотягнули, але загалом результатом задоволені. Зважаючи на те, що по Україні гірші результати. У Києві в нас була фракція в міськраді, а зараз – не подолали бар’єру. Така сама ситуація, наскільки мені відомо, в Дніпропетровську, Львові.

Звичайно, не розраховували, що так «вистрелить» «УКРОП». Це – підтвердження, що наш народ ще не до кінця усвідомлює, або ж така позиція народу, важко про це говорити. «Народний контроль» – мабуть, найбільше здивування. Чекали, що вони підтягнуться десь до 4%, але такий результат, як в нас – здивував.

 

Андрій Осіпов, «Сила людей»


До рад не пройшли партії, які не були представлені у широкій телевізійній загальноукраїнській рекламі. Політична реклама – це не боротьба ідей і переконань, це – вбивання комерційними методами в голови виборців переконання голосувати за певну партію. Тому поки не буде заборонено використання брутальної політичної реклами, ми будемо мати такі результати.

Питання про те, де має взяти будь-яка партія гроші на масовану телевізійну рекламу – залишається відкритим. Відтак, ми маємо партії, які представлені фінансовими холдингами і структурами.

 

Байцим Василь, Партія Зелених України


Наша команда працювала на дільницях всю ніч, реально знаємо результат та умови в яких прийшлося працювати. Результатами звісно не задоволені, тому працюватимемо ще більше в майбутньому.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром