У Луцьку через карантин відтермінували фестиваль

06 Червня 2020, 10:26
Фото ілюстративне 3973
Фото ілюстративне

У зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 відтерміновано реалізацію двох міжнародних культурних проєктів у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», учасником яких є департамент культури Луцької міської ради.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Міністерством фондів розвитку та регіональної політики Республіки Польща, що є органом управління зазначеної Програми, та департаментом культури підписано Додаток до грантового контракту, який передбачає реалізацію цих проєктів у 2021 році.

Луцьк – учасник двох мікропроєктів у сфері культури у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Проєкт «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору українсько-польського прикордоння»

Загальний бюджет: 55 634,40 євро.

Мета проекту: збільшення привабливості культурної спадщини українсько-польського прикордоння шляхом активізації досліджень, відтворення та промоції фольклорних традицій в обох регіонах, демонстрація позитивного впливу народного мелосу на емоційний стан людини.

Проектом передбачено проведення фестивалю «Етно-культура – сила, що єднає», організацію літньої мистецької етношколи, видання друкованого і електронного альбому на основі дослідження народного мелосу та зібраної фольклорної спадщини, формування електронної туристичної мапи етносу регіонів тощо.

Проєкт «Розвиток польсько-українського співробітництва на основі культурної спадщини»

Загальний бюджет: 58 895,00 євро.

Мета проєкту: відродження зникаючих Волинських та Курпійовських традиційних ремесел і промислів, танцю та музики.

У рамках проєкту проводитимуться мистецькі зустрічі, майстер-класи провідних майстрів народної творчості (вироби з дерева, витинанка, вишивка, ткацтво, гончарство), зустрічі танцювальних колективів та оркестрів, презентація фольклорного мистецтва регіонів, видання книги та двомовного компакт-диска.

Читайте також: Куди луцькі депутати витратять гроші зі своїх депутатських фондів

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром