У міській раді нагадали лучанам про необхідність дотримуватися карантину

05 Червня 2020, 10:33
Фото ілюстративне 2845
Фото ілюстративне

Під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, повідомили, що у Луцьку зафіксували 8 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього у нашому місті зафіксовано 210 випадків захворювання.

У зв’язку з цим, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт звернувся до лучан, інформують на сайті міськради. 

«В умовах пом’якшення карантинних заходів кількість хворих постійно збільшується. Звертаємо увагу лучан, що ті запобіжні заходи, які ще залишились, носять обов’язковий характер. Саме вони проявили свою ефективність у стримуванні епідемії: носіння маски в публічних місцях, дотримання соціальної дистанції, використання засобів дезінфекції, самоізоляція контактних осіб та захворюваних. Це те, що може нас вберегти від спалаху коронавірусу», – наголосив Пустовіт.

Продовжується перевірка ринків міста на предмет дотримання правил карантину силами Держпродспоживслужби. Сьогодні було зафіксовано численні порушення маскового режиму, складено відповідні протоколи. Зазначається, що також зустрічається порушення маскового режиму у громадському транспорті. Складна ситуація складається і з вуличними чергами, які часто не контролюються співробітниками установ.

Продовжується патрулювання міста силами патрульної поліції. Працівниками управління було опрацьовано 12 повідомлень про порушення правил карантину, на постійній основі проводяться профілактичні заходи у зв’язку із збільшенням кількості захворюваних.

Працівниками департаменту муніципальної варти було перевірено продуктовий ярмарок, що знаходиться на вулиці Глушець, та виявлено численні порушення правил торгівлі. Зазначається, що з 4 червня на таких ринках уповажено здійснювати торгівлю лише асоціацію фермерів та приватних землевласників Волинської області. Рішенням виконавчого комітету на зазначені організації покладено контроль за дотриманням карантинних вимог.

На сьогодні робота транспорту проходить в штатному режимі. По Луцьку курсує 169 одиниць: 32 тролейбусів, 137 автобусів. Ріст пасажиропотоку зріс на 96% у порівнянні з 1 червня. У всіх водіїв наявні засоби індивідуального захисту, оплата проїзду здійснюєються за допомогою електронного квитка.

Продовжується також робота дитячих садочків із дотриманням усіх вимог карантину.

Читайте також: Треба не порожні слова: Покровський про обіцянку прем'єр-міністра щодо відновлення робочих місць

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром