Майстер-клас від гуру м’яча та кошика: «Волиньбаскет» помірявся м’язами з луцькими школярами

23 Березня 2017, 17:22
4378

Тренери та гравці БК «Волиньбаскет» провели тренування для спортсменів-початківців Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19.

Баскетболісти шкільного рівня виконували вправи та дослухались до порад професіоналів у середу, 22 березня.

Ділились секретами успішної гри головний тренер БК «Волиньбаскет» Дмитро Чайковський, помічник головного тренера Володимир Журжій та гравці клубу Максим Дейна, Едуард Федчук, Іван Тимощук, Петро Глушко, Ілля Бедлінський.

Розпочали майстер-клас із традиційної для спортсменів розминки. Учні отримали багато порад від гравців баскетбольного клубу. «Ширше крок», «впевненіше» та слова підтримки лунали на адресу аматорів від професійних гравців.

«Ми проводимо майстер-клас для дітей, щоб розвивати баскетбол в Луцьку, у Волинській області, популяризувати цей вид спорту. Дехто після таких майстер-класів більше цікавиться баскетболом, приходить на секції. Радує, що дітям хочеться йти в цей вид спорту. Помітно, що у частини цих учнів є певні навички в баскетболі: майстерність кидка, в когось ведення вже відпрацьоване. Досить хороші перспективні хлопці», – ділиться враженнями гравець команди Суперліги України Максим Дейна.

Тренери та гравці «Волиньбаскету» не тільки давали поради, а й брали участь у естафетах, конкурсі кидків та провели 2 товариські матчі.

Особливе задоволення учні отримали від естафети, у якій комбінувались ведення м’яча, кидки та почергове переодягання у спортивну форму. Сміялись з кумедного вигляду школярів усі – і баскетболісти, і самі учні. Під час матчів теж вирували емоції. Ніхто не хотів зазнавати поразки, тому змагались довго, запекло та професійно.

Поділився враженнями з Район.Луцьк помічник головного тренера БК «Волиньбаскет».

«Я думаю, що всім сподобалось таке свято і воно не стане останнім. Я давно обіцяв зробити в цій школі майстер-клас, але в нас був чемпіонат, часу було недостатньо. Зараз хлопці відгукнулись, бо в них є велике бажання проводити такі заходи», – розповідає Володимир Журжій.

Юні спортсмени після майстер-класу охоче спілкувалися з професіоналами, робили з ними фото та тішились отриманим подарункам.

«Сподобалось все, а особливо класними були естафети. Запам’яталось, як маленький хлопчик бігав у великій формі, а шорти для нього були, як штани. Дуже корисний майстер-клас. Ми зрозуміли, що нам є до чого прагнути, на рівні таких баскетболістів ми просто мізерні», – кажуть юні спортсмени Леонід і Микола.

«Ми щасливі, що до нас прийшли хлопці з «Волиньбаскету». Дуже давно на них чекали. Ми отримали емоції, радість гри та мотивацію продовжувати займатися цим видом спорту надалі», – запевняє гравець шкільної баскетбольної команди Дмитро.

«Я виграв шорти, мій друг виграв футболку, також нам роздали всім значки, що було дуже приємно. Як казав Діма, ми на цю зустріч чекали дуже довго – приблизно 2 місяці. Дуже задоволені та хочемо, щоб до нас приходили ще», – розповів гравець шкільної баскетбольної команди Сергій.



1










1












































 

Текст та фото Юлії КАРМАНСЬКОЇ

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром