Телефон хотів замінити на муляж: у Рівному затримали грабіжника з Луцька

04 Червня 2020, 15:33
2563

У Рівному затримали грабіжника з Луцька.

 3 червня до одного з відділень пошти на вулиці Гагаріна обласного центру прийшов молодик, нібито, забрати своє замовлення. Однак після тривалого огляду дорогого телефону, схопив його та втік з пошти. Про це інформують у пресслужбі поліції Рівненщини.

Один працівник пошти кинувся наздоганяти грабіжника, а інший – зателефонував дільничному, який перебував у приміщенні поліцейської станції неподалік. Тож далеко грабіжнику втекти не вдалося: спільними зусиллями його затримали.

Поліцейські встановили, що 20-річний лучанин замовив мобільний вартістю 26 тисяч гривень. Коли ж прийшов його забирати, довго роздивлявся та перевіряв із наміром підмінити його на муляж, коли працівник пошти відволічеться. Однак, приймальник відділення був дуже уважним, тож парубок вирішив відкрито викрасти телефон.

«20-річного лучанина затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, – повідомив т.в.о. начальника Рівненського відділу поліції Іван Теліга. – Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні грабежу за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання йому  запобіжного заходу».

Правоохоронці перевіряють молодика на причетність його до вчинення інших подібних злочинів, адже факти підміни товару траплялися і на території Волині, однак особу зловмисника встановити не вдавалось. 

Як зазначив Іван Теліга, саме завдяки пильності працівників пошти та оперативності поліцейських вдалося затримати грабіжника. Максимальне покарання, яке може тепер загрожувати зловмисникові, до чотирьох років позбавлення волі.

 



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром