Як зберегти красу та здоров'я шкіри

02 Червня 2020, 11:49
Як зберегти красу та здоров'я шкіри 4300
Як зберегти красу та здоров'я шкіри

Збереження краси й здоров’я шкіри  непросте завдання з постійно мінливими умовами. Адже з віком потреби шкіри змінюються, знижується її захисна й відновлювальна функція. Але починати турботу про шкіру потрібно значно раніше, ніж з’являться перші ознаки старіння або виникнуть інші проблеми.

Вчасно очищати шкіру

Очищення  перше правило в догляді за шкірою. Вмиваючись уранці, ми видаляємо блиск зі шкіри, що з’явився за ніч. Увечері очищаємо обличчя від макіяжу й забруднень за день. Два рази на тиждень рекомендується використовувати пілінги або скраби для глибшого очищення.

Не допускати сухості

Перші вікові зміни стають помітними на шкірі, коли вона починає втрачати вологу. Тому зволоження шкіри необхідно проводити мінімум двічі на день. Це допомагає зберегти шкіру пружною та еластичною, уникнути сухості.

Не торкатися руками

Відучіть себе підпирати долонею підборіддя або чесати ніс. Адже кожну хвилину ви торкаєтесь руками різних предметів (від смартфона до керма автомобіля), де багато шкідливих бактерій. А механічні маніпуляції зі шкірою повинен проводити косметолог.

Захищати від сонця

Випромінювання ультрафіолету з кожним роком все активніше й негативніше діє на клітини шкіри. Воно уповільнює вироблення колагену та еластину, які підтримують її молодість. Наслідок  поява зморщок і пігментних плям, втрата тонусу. Уникайте полуденного сонця, сильної засмаги, захищайте шкіру засобами з SPF.

Використовувати якісну відповідну косметику

Ретельно підбирайте косметичні засоби, з якими контактує ваша шкіра. І доглядальна косметика, і декоративна має бути якісною, відповідати вашій шкірі та нешкідливою. На щастя, сьогодні існує великий вибір натуральної косметики. Зручний пошук засобів за ціною і по брендах різних країн пропонує онлайн-магазин EVA. Також не забувайте стежити за термінами косметики, правильно зберігати її та регулярно очищати пензлі, спонжи для макіяжу.

Вести активний спосіб життя

Фізична активність і прогулянки на свіжому повітрі підсилюють кровообіг і сприяють кращому надходженню кисню в шкіру. Цей процес покращую клітинний метаболізм, підвищує імунний захист, забезпечує відновлювальну, освітлювальну й протизапальну дію.

Пити достатньо води

Наша шкіра складається на 70 % з води, тому необхідно регулярно підтримувати її гідробаланс. Пийте більше води та іншу корисну рідину, уникайте алкоголю, кави й газованих напоїв.

Підібрати відповідне харчування, дієту

Додайте у свій раціон більше свіжих фруктів, овочів і цільних злаків. Менше гострого, солодкого й борошняного! Про куріння й алкоголь навіть не йдеться. Ці звички прискорюють старіння клітин і дають шкірі нездоровий відтінок. Якщо ви маєте хронічні захворювання або проблеми з травленням, шкірою, зверніться до фахівців для складання індивідуальної дієти.

Правильно й вчасно спати

Велика частина відновлювальних процесів у шкірі відбувається під час сну. Вироблення цінного гормону мелатоніну (одного з головних імуномодуляторів) також відбувається вночі. Лягайте вчасно й спіть не менш, ніж 7 годин на добу. Відмовтеся спати на животі: це положення провокує розтягнення шкіри, появу зморщок і заломів на обличчі та шиї.

Посміхатися

Перші мімічні зморшки видають наші постійні емоції, і з віком вони лише поглиблюються. Після 50 років по обличчю людини можна вгадати її характер завдяки своєрідній мімічній «масці». Освоюйте техніки релаксації лицьової мускулатури, звертайте увагу на напругу обличчя протягом дня й частіше посміхайтеся.

Піклуватися про шкіру всього тіла

Шкіра рук, шиї та області декольте теж страждає від зневоднення й впливу зовнішніх несприятливих факторів. Ці зони потрібно м’яко очищати, тонізувати, зволожувати й захищати. Робіть гімнастику для овалу обличчя, піклуйтеся про підтримку грудей, користуйтеся в побуті господарськими рукавичками.

Уникати стресів

Нервове напруження, страхи, переживання та стреси також відображаються на стані шкіри. Вони провокують вироблення зайвого себуму, погіршують відновлювальні властивості шкіри та навіть впливають на появу глибоких зморщок.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024