Підліткам розказали про небезпеки, яких слід уникати у сучасних реаліях України

22 Березня 2017, 09:39
1713

21 березня у Волинській обласній дитячі бібліотеці рятувальники і правоохоронці провели урок-бесіду «Живи безпечно: підлітки і соціум» для старшокласників Луцької школи-інтернату – правознавчого ліцею.

Під час уроку йшлося про величезну кількість небезпек, що підстерігають сучасного підлітка, інформує сайт УДСНС України у Волинській області.

Окрім типових надзвичайних подій природного та техногенного характеру, є й чимало небезпек соціального змісту. Відтак представники поліції та ДСНС роз’яснили перелік небезпек, які криються у соціальних мережах, зокрема й у спільноті «Синій кит» та їй подібних. Демонструючи ролики соціальної реклами, дорослі намагалися достукатися до свідомості школярів та пояснити, що не варто долучатися до цих та інших груп сумнівного призначення із незнайомими людьми навіть задля цікавості.

Крім того, йшлося й про згубний вплив алкоголю, наркотиків та куріння.

Зокрема, рятувальники наголосили, що саме шкідливі звички не тільки згубно впливають на здоров’я будь-якої людини, а й нерідко призводять до пожеж, аварій на дорогах та інших надзвичайних подій. Психолог Управління ДСНС України у Волинській області пояснив, наскільки важливо для повноцінної ролі у суспільстві та особистого щастя вести здоровий спосіб життя та дотримуватися елементарних вимог безпеки. А правоохоронці розповіли підліткам про відповідальність за вчинення кримінальних і адміністративних правопорушень: види правопорушень, вік, з якого настає відповідальність, розміри штрафів і терміни ув’язнення за кожне окреме правопорушення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром