Хто і чим зганьбив місцеві вибори

26 Жовтня 2015, 12:46
3103

Під час виборів у Луцьку намагалися виносити бюлетені та фотографувати продані голоси.

Про це розповіли сьогодні, 26 жовтня, на прес-конференції за результатами виборчого процесу.

Аналітики дійшли висновку: назвати вибори абсолютно демократичним неможливо. На виборчих дільницях було зафіксовано немало порушень, які у підсумку можуть негативно вплинути на справедливий результат.

Зокрема, за свідченнями спостерігачів, виборці не раз намагалися винести бюлетені за межі дільниці. А члени комісії заглядали у кабінки під час виборчого процесу і хотіли пояснити, як голосувати «правильно». Окрім того, немало виборців фотографували свої бюлетені, що викликає підозри у «непрозорості» їхнього волевиявлення.

«Спостерігачі фіксували непоодинокі факти, коли студенти під час голосування фотографували бюлетені. Дуже шкода, що уже на рівні студентства закладені зерна політичної корупції. І це ще далеко не всі випадки зафіксували», – повідомив голова правління КВУ Волині Юрій Кресак.

«Непрозорим» можна назвати не лише виборчий процес, а й підрахунок голосів, який ще досі не завершився. Таку систему підбиття підсумків не можна порівняти з аналогічним процесом в інших країнах. Адже там уже на 9 годину ранку роблять перерахунок голосів. Натомість у нас не оголошують ще перших результатів.

Коментарі
27 Жовтня 2015, 09:57
То вже пишіть відкрито що Палиця згубивши людську гідність роздавав за голос по 400 гривнів звідки і такий результат! Ще декілька виборів і Палиця стане волинським царком а всі хто брав гроші його холопами.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром