У Центрі затримали шахрая зі Львова, який видавав себе за інваліда АТО

18 Червня 2015, 10:15
6161

Луцькі волонтери Наталія Толмачова і Мирослав Ватащук помітили маскарад 17 червня біля ЦУМу. 

«Інвалід» був одягнений в камуфляжну форму, сидів на візку, і поруч стояли корзини з грішми. Разом з «інвалідом» були ще чоловік і жінка, яка представилась волонтеркою фонду «Аксон».  

«При ньому були документи із фонду «Аксон» в місті Нова Каховка. Однак яким чином він має стосунок до фонду, було незрозуміло. Тим більше, у нього не було ніякої інформації про збір коштів у нашому місті. Дозволів міської ради у нього не було», - пише у Фейсбук Наталя Толмачова.

Щоб розібратися у ситуації, на допомогу покликати активіста Сергія Абрама, який компетентний у питаннях псевдоволентерів.

Як розповів Сергій, псевдоволонтери збирали гроші на інвалідний візок ще з грудня 2014 року. 

«З пояснень псевдоволонтерів стало зрозуміло, що батько збирав гроші сину на інвалідний візок. Поруч з ними була жінка з того фонду. Син дійсно хворий, але це інвалідність з дитинства. Тобто участі в бойових діях на Сході хлопець не брав. Стоять вони  там вже півроку. Одягнули форму для того, щоб привернули увагу людей. Каже, що таким чином дають більше коштів», - каже Сергій.

В міліції їх опитали і відпустили. Справу передали на дорозслідування.

«Ще близько місяця будуть проводити перевірки, а тоді аж можуть відкрити кримінал», - додав активіст. 

Поки правоохоронці розбираються, користувачі соцмереж впізнали шахраїв: парочка гастролювала у Львові не один рік, і навіть бувала в інших містах України.

Нагадаємо, що в районі Там-таму зловили ще одного псевдоволонтера.

Коментарі
07 Серпня 2015, 03:27
Клевета вообще-то подсудное дело. Автору этой статьи и самому издательству светит иск за причинение морального ущерба и ущемление прав людей с особыми потребностями. Правда обо мне http://dnpr.com.ua/content/glavnoe-ne-byt-ravnodushnymi
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром