Атовців у Луцьку безкоштовно навчать кодити

21 Березня 2017, 16:50
1597

Фонд BrainBasket запускає наступну хвилю соціального освітнього проекту Coding For Future в Маріуполі, Миколаєвi та Луцьку у квітні. 

Учасниками проекту стануть учасники АТО, які побажали перекваліфікуватися та освоїти нову професію IT-фахівця.

Учасники нової хвилі пройдуть курс з JavaScript. За результатами опитування порталу DOU.ua, ця мова є другою за популярністю серед українських розробників. Програма навчання розрахована на декілька місяців. Заняття плануються два рази на тиждень у вечірній час. Партнерами проекту виступають InternetDevels, Invisible Solutions, Intellica та Nova Ukraine.

«Для нас дуже важливо дати можливість допомогти з новими навичками і працевлаштуванням захисникам України, які постраждали в АТО. Ми раді брати участь в проекті Coding for the Future разом з Фондом BrainBasket», - заявив Нік Білогорський, співорганізатор і директор організації Nova Ukraine.

Навчання проходитиме на базі хабів всеукраїнського проекту Technology Nation – у бібліотеках або на локаціях партнерів. По закінченню курсу найбільш академічно успішні випускники будуть рекомендовані до працевлаштування у провідні IT-компанії України. Учасниками проекту стануть бажаючі, які реєструвалися на попередні хвилі проекту, а також ті, хто зареєструється зараз, до 3 квітня.

Фонд шукає менторів проекту у Маріуполі, Миколаєвi та Луцьку. Ними можуть стати досвідчені JavaScript-програмісти з власною навчальною програмою. Робота ментора оплачується.

У червні 2016 року в Харкові відбувся випуск учасників освітнього проекту Coding For Future, запущеного Фондом BrainBasket і Vodafone Україна, а в жовтні 2016 року - випустилась група у Дніпрі. Харківська група з числа переселенців і учасників АТО закінчила курс за програмою PHP Programming, а дніпровська - за програмою Introduction to Swift. Всього з моменту запуску програми в Coding for Future взяли участь 137 учасників, з яких кожен третій працевлаштувався.
Coding for Future – це соціальний освітній проект, покликаний допомогти людям, постраждалим від військових дій на Сході України, адаптуватися до нових життєвих умов та швидше соціалізуватись. У 2016 році проект був інтегрований до програми Technology Nation.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром