«Протистояння»: у Музеї Корсаків відкрили нову виставку

30 Травня 2020, 14:23
Виставка у МСУМК 4436
Виставка у МСУМК

Для того, аби побачити ці сюжети, потрібен чіткий ракурс. Аби їх зрозуміти – добрий бекґраунд. А щоб відчути їх настрій, потрібно просто відвідати виставку у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Неймовірно експресивні роботи дніпровського художника Сергія Алієва-Ковики захоплюють з першого погляду. Мимовільно глянувши на здавалося б хаотичні мазки, ви одразу ж відчуєте емоцію. І вже тоді, коли картина на вас «подіє», вона дозволить себе побачити.

Відкриття першої посткарантинної виставки «Протистояння» відбулося у п’ятницю, 29 травня. Кілька десятків відвідувачів знову пройшлися улюбленою залою змінних експозицій, аби подивитися твори визначного українського митця.



Через карантин сам майстер не зміг потрапити до Луцька, а тому модератори Леся Корсак та Зоя Навроцька спілкувалися з ним за посередництвом інтернету. Попри все, розмова вийшла атмосферною і дуже душевною – цілком у стилі презентацій МСУМК.

Габаритні полотна висять на білих стінах Музею просто і дещо суворо – без каркасу. Кажуть, під час роботи митець скетчем приклеює їх до стіни, аби мати простір для розмаху. Малює широкими пензлями – дещо грубо і, на перший погляд, незграбно. Саме тому, за словами мистецтвознавців, його роботи такі щирі і безпосередні.

«Вони дуже емоційні. Вони піднімають теми, які вічні. Вони не просто ілюструють життя Ісуса Христа. Це місточок між минулим і сучасним. Бо минають роки, змінюється одяг і декорації, але людина, її почуття, недоліки і гріхи – вони залишаються вічними, а можливо навіть загострюються із часом», – розповідає про картини мистецтвознавця Зоя Навроцька.

Роботи майстра можна буде побачити під час виставки. Частина з них залишиться у Музеї як дуже важливий зразок сучасного українського мистецтва.

Читайте також: «Без обмежень» відіграли поблизу Луцька перший автоконцерт














Коментарі
30 Травня 2020, 21:14
Мазня, дегенеративне мистецтво.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром