Луцькі майстри створили кооператив

26 Жовтня 2015, 10:07
3351

Одна із засновниць творчого проекту «Ряба Вош» Юля Жолубка із друзями об’єдналася у творчу спілку.

Юлія навчалася на художній кераміці в Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. Там познайомилася з лучанкою Олею Щепною, яка обрала для себе ткацтво. Ще під час навчання знали, що здобута професія стане головною в їхньому житті. Після інституту не відпочивали, а відразу приступили до роботи.

«Перший рік був спроб і помилок, поруч не було вчителя, який би підказав, поправив. Всі майстри, які зараз у «Рябій Воші», перезнайомилися під час навчання у Косові. Самому важко знайти збут для своїх виробів, представляти продукцію в різних містах. Тому вирішили, що краще працювати разом, створити своєрідний творчий кооператив. Це прагматичний підхід», – каже керамістка.

Спочатку Юля та Оля працювали вдвох. Згодом до них приєдналися друзі, які теж роблять класні речі. Оля Щепна шиє екосумки з вишивкою, тканими вставками, аплікацією, ще шиє серветки, скатертини, фартушки з малюнками, що називаються ручний друк. Настя Конькова виготовляє з натуральної шкіри гаманці, візитниці, обкладинки тощо.

Юля з чоловіком Тарасом роблять керамічний посуд. Також дівчина малює футболки на дозвіллі. Катя Деревич, Роксолана Павлик виготовляють прикраси зі скла, шкіри, кераміки.

Дівчина каже, що вже до десяти майстрів у групі.

Як виникла оригінальна назва «Ряба Вош», чому продукція майстрів дешевша, ніж заводська імпортна сувенірка, і як налаштували роботу умільці, у матеріалі «Як луцька «Ряба Вош» конкурує із китайським «ширпотребом».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром