Розповіді про Мессі, невдачі та гусей: молоді розповіли, як мотивувати себе

21 Березня 2017, 10:16
2960

Життєвий баланс, чіткий план, самоконтроль – ось основні складові успіху будь-якої людини.

Про те, як досягнути своєї мети, розповідав підприємець, спікер міжнародного рівня Роман Рудий. Зустріч «Як стати успішним, мотивуючи себе?» провели у Молодіжному центрі Волині в неділю, 19 березня.

«Що у вашому розумінні мотивація? Для чого ви сюди прийшли?», – так розпочав зустріч з молоддю Роман Рудий.

Вислухавши відповіді, спікер підбив підсумки. З його слів, людина робить будь-які дії з двох причин: вона боїться, або прагне до чогось. Іншими словами, ми діємо через страх або заради мети.

Після з’ясування поняття мотивації учасники заходу намагалися зрозуміти, чим активні люди відрізняються від пасивних і чому краще діяти, а не боятись. Під час розмови з’ясували, що ті, у кого пасивна життєва позиція – ліниві, песимісти, часто кажуть «ні», не мають часу, не витрачають власну енергію, вміють тільки критикувати. Таким людям важко досягнути успіху, бо, фактично, вони відмовляються діяти.

Спікер розповів, що для вирішення великої проблеми або досягнення великої цілі варто «розбивати» бажане на маленькі кроки. Важливо точно спланувати, коли і що потрібно зробити.

«Чи це проблема, чи це мотивація, ми її маємо «розбити». Якщо в нас є великий страх, ми його ділимо на маленькі частинки і щодня долаємо. Проковтнути все одразу хочуть тільки непрофесіонали», – зазначає Роман Рудий.

Особливо акцентував увагу спікер на необхідності планувати.

  • Тим, хто не планує свого життя і в кого нема цілі, буде керувати страх.
  • Якщо ви не планували перемогу, ви свідомо спланували свій провал. Нічого так просто не стається.

Тези старанно занотовували учасники заходу.

Поділився успішний підприємець сумною статистикою. Виявляється, українці лише 1 % свого річного заробітку витрачають на саморозвиток, тобто книги, платні тренінги тощо. Близько 3,5 % - на алкоголь та сигарети. Спікер зазначив, що варто брати приклад з кращих, відповідно формувати своє коло спілкування та виходити з зони комфорту.

Він розповів приклад з книги Роберта Кіосакі. Цей бізнесмен стверджує, що 90 % людей знаходяться за гранню бідності, вони працюють на когось, служать іншим людям. Така робота є зоною комфорту.

«Є гуси, які літають, і які не літають. Домашніх годують безплатно, тому в гуски тіло велике, а крила маленькі. А для чого їх годують? Щоб «тюкнути». Дика качка сама собі шукає їжу, їй не так просто, але вона на волі», – веселив публіку Роман Рудий.

На думку спікера, краще не залежати від інших і працювати на себе.

Ключовою ознакою успіху є баланс. Будинок, сім’я і друзі, здоров’я, гроші, кар’єра, вільний час, любов, розваги та відпочинок – основні критерії, які варто оцінити за 10-бальною шкалою та зрозуміти, що слід врівноважити.

Зі слів Романа Рудого, важливою у житті кожної успішної людини є наявність наставника.

«Наші думки, як відро для сміття – вони заважають. Зараз є перенасиченість інформацією. Куди не прийдеш, всі щось розказують. В пам’яті все осідає, а що з тим робити, хто знає? Що взяти? Тому важливо, коли є наставник. Ти бачиш, що він подорожував, він здоровий, в нього є сім’я, він багато досягнув», – каже спікер.

На шляху до успіху важливо не опускати руки після невдач. Прикладом є всесвітньо відомий футболіст Мессі. Роман Рудий розповів, як запитав у зірки футболу, в чому суть його успіху. Мессі відповів, що просто багато разів «промазав» по воротах.

«Коли ти починаєш діяти, робиш помилки, боїшся, вигрібаєш, втрачаєш – ти рухаєшся вперед», –підсумував успішний підприємець.

Складовими успіху є знання, дії та мотивація. Якщо вони однаково сильні, то досягнути мети  обов’язково вдасться. Потрібно вміти себе контролювати, вести здоровий спосіб життя та головне – стартувати. Почати втілювати задумане в життя – це вже 50 % успіху.

Завершили мотиваційний захід  домашнім завданням та запитаннями до спікера.

Текст та фото Юлії КАРМАНСЬКОЇ




1



















 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50