Нові подробиці конфлікту на 75-ій дільниці

26 Жовтня 2015, 02:56
3201

У Луцьку станом на 02:00 26 жовтня спостерігачів, кандидатів у депутати та журналістів не пускають на вечірнє засідання дільничної виборчої комісії.

Про це повідомляє журналіст Громадянської мережі ОПОРА Катерина Шарпата.

01:30. На скандальній ДВК № 071075 не припиняються порушення. Спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, журналіста видання «Точка ОПОРИ», журналіста «Громадське.Волинь» та кандидатів у депутати до Луцької міської ради від політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Юрія Фетисова та Марину Плотнікову не пустили в приміщення ДВК.

Голова дільничної виборчої комісії прокоментувала ситуацію так, що ніхто не має права заходити у приміщення ДВК, оскільки відбувається вечірнє засідання. Таку думку підтримав і голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев. Крім того, він вніс пропозицію до Луцької міської ТВК проголосувати за те, щоб дільнична виборча комісія не змінювала свого рішення і продовжувала тримати спостерігачів, журналістів та кандидатів за зачиненими дверима.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА повідомили правоохоронні органи про інцидент та склали відповідний акт про порушення.

Відповідно до п. 6, ч. 9, Ст. 66 Закону України «Про місцеві вибори» офіційний спостерігач від громадської організації має право: бути присутнім з дотриманням вимог цього Закону на засіданнях дільничних та територіальних виборчих комісій, у тому числі під час підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та встановленні підсумків голосування.

Крім того, умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (Ст. 171 Кримінального Кодексу України).

Відео з місця події на своїй сторінці у соціальній мережі оприлюднила громадська активістка та журналіст Марія Доманська.

Читайте також: На 75-ту дільницю не пускають спостерігачів та журналістів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром